Ministerul Justitiei (MJ) nu va aviza proiectul de hotarare privind vanzarea pachetului de 8% din actiunile Petrom, daca acesta contine prevederi care sa extinda sfera salariatilor la alte categorii decat cele prevazute in legea de privatizare a soci
Ministerul Justitiei (MJ) nu va aviza proiectul de hotarare privind vanzarea pachetului de 8% din actiunile Petrom, daca acesta contine prevederi care sa extinda sfera salariatilor la alte categorii decat cele prevazute in legea de privatizare a societatii. "Trebuie sa vindem salariatilor de azi. Daca ministrul Economiei, Codrut Seres, vrea sa vanda altor salariati, atunci trebuie sa schimbe legea de privatizare Petrom", a explicat ministrul Justitiei, Monica Macovei. "Nu am semnat acea hotarare de Guvern si nu o semnez. Legea privatizarii Petrom prevede ca 8% din actiuni se vand salariatilor, iar salariati inseamna pentru mine salariatii de astazi, nu inseamna salariatii de ieri, de alaltaieri sau de acum zece ani", a precizat ieri, la Palatul Victoria, Monica Macovei. Ea a afirmat ca ultima varianta pe care Ministerul Economiei o prezentase Guvernului incerca sa introduca in categoria salariatilor toti angajatii din perioada 1997-decembrie 2004. "De ce perioada asta, nu stiu, nu este treaba mea", a comentat Macovei. Ea a afirmat ca i-a explicat de mai multe ori ministrului Seres care sunt argumentele MJ, adaugand ca alte doua propuneri de proiect, care prevedeau vanzarea pachetului de actiuni catre asociatia salariatilor, au primit, in cursul anului trecut, tot aviz negativ. "Nu pot printr-o hotarare de Guvern sa adaug la lege. I-am explicat asta ministrului Seres de mai multe ori si nu mi-am schimbat parerea", a mai spus Macovei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.