Uniunea Sindicala MediaSind organizeaza, in perioada 11-17 septembrie, pe litoralul Marii Negre, cursurile Scolii de Vara cu tema "Jurnalism de Investigatie" in parteneriat cu Clubul Roman de Presa, Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ) si O
Uniunea Sindicala MediaSind organizeaza, in perioada 11-17 septembrie, pe litoralul Marii Negre, cursurile Scolii de Vara cu tema "Jurnalism de Investigatie" in parteneriat cu Clubul Roman de Presa, Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ) si Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), se arata intr-un comunicat al organizatiei. Cursurile se adreseaza jurnalistilor care doresc sa se specializeze in jurnalismul de investigatie si vor fi sustinute de specialisti in domeniu din partea FIJ si OLAF. La manifestare vor participa Marc Gruber, reprezentant al Federatiei Europene a Jurnalistilor si Alessandro Buttice, Coordonatorul Departamentului Comunicare din cadrul OLAF, si numerosi ziaristi de marca ai Romaniei. De asemenea, tema "Vocilor curate" in presa romana va fi abordata de catre Asociatia Civic Media. Costurile de participare (cursuri, cazare, masa) sunt de aproximativ 700 lei de persoana. Printre temele care vor fi abordate de participanti se numara principalele diferente dintre activitatea OLAF si cea din Romania, nevoile operative ale OLAF, dar si regulile, metodele de lucru si de cooperare dezvoltate de Oficiu. Modul in care a fost primita initiativa nelamureste, insa organizatorii, care nu inteleg cum majoritatea patronilor de presa au boicotat aceste cursuri, desi pretul costurilor (cazare, masa, cursuri la hotel de 3 stele) pentru 7 zile (11-17 septembrie) se situeaza sub 200 de euro. MediaSInd, FIJ si OLAF asteapta inca inscrieri la sediul Mediasind din Bucuresti. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.