Seful statului urmeaza sa anunte astazi sau maine suspendarea din functie a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, dupa cum Jurnalul National informa inca de saptamana trecuta. Ieri, ministrul a primit de la presedinte o scrisoare prin care acest
Seful statului urmeaza sa anunte astazi sau maine suspendarea din functie a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, dupa cum Jurnalul National informa inca de saptamana trecuta.

Ieri, ministrul a primit de la presedinte o scrisoare prin care acesta il anunta, pentru a nu afla din presa, ca este de acord cu inceperea urmaririi penale in cazul sau, dupa cum i-a recomandat si comisia special constituita la Cotroceni. Decizia lui Basescu atrage automat, conform Constitutiei, suspendarea din functie a ministrului timp de 45 de zile. Daca in acest timp Parchetul nu finalizeaza ancheta, presedintele este obligat sa il revoce pe titular si sa numeasca un nou ministru. Surse ministeriale, citate de Mediafax, spun ca Atanasiu ar fi trebuit sa plece ieri intr-o vizita oficiala in Armenia, la care a renuntat insa, asteptandu-se sa fie suspendat din functie.
Parchetul a cerut inceperea urmaririi penale in urma plangerilor depuse de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul PSD Eugen Bejinariu. Primul caz are la baza declaratia lui Atanasiu, din care reiesea ca Directia de Informatii a Armatei ar fila Palatul Cotroceni si l-ar informa despre declaratiile date pe surse de Saftoiu. Cea de-a doua plangere se refera la lobby-ul pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari pe care urma chiar sa ii racoleze.
Suspendarea va inflama spiritele intre liberali si pedisti, dupa ce ultimii au lansat informatii potrivit carora ar urma sa revendice postul de ministru al Apararii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.