COMENTARIUL SPECIALISTULUI Aversele cu caracter torential sunt cantitati mari de apa in intervale scurte de timp. In ultimele zile au cazut si 25 l/mp in mai putin de zece minute sau 130 l/mp in patru ore (Botiza, jud. Maramures, sambata sea

COMENTARIUL SPECIALISTULUI

Aversele cu caracter torential sunt cantitati mari de apa in intervale scurte de timp. In ultimele zile au cazut si 25 l/mp in mai putin de zece minute sau 130 l/mp in patru ore (Botiza, jud. Maramures, sambata seara). Astfel de ploi produc pagube, indiferent de forma de relief pe care se inregistreaza, dar cand sunt la deal si la munte volumul de apa creste si cu contributia a ceea ce se scurge de pe versanti. Norii cu mare dezvoltare pe verticala au avut o extindere de la 1.500-2.000 de metri (baza inferioara) pana la 12-13 km (varful norului), inaltime la care in mod frecvent, chiar si in anotimpul cald al anului, temperatura aerului este mai mica de - 40... - 50 de grade. (meteorolog Romica Jurca)

BUCURESTI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.