Mobilierul de lemn masiv, in combinatie cu materiale in culori calde, piese din fier forjat pentru interioare aerisite sau mobila din bambus ce confera intimitate, acestea sunt cateva dintre tendintele sezonului, prezentate la Targul International de Mobila.

Preferintele romanilor in materie de mobilier sunt diverse, insa producatorii au remarcat cateva caracteristici ale pietei. ""Se vinde foarte bine mobila din lemn masiv, in linii drepte, cat mai simpla. Se cauta mobilierul in culori deschise, cu aspect rustic, iar dintre materiale - piele, plus si stofa care imita sacul"", ne-a declarat Flori Santa, agent de vanzari la Elvila. La modelele cubiste se poarta nuante pastelate de mov sau roz, iar pentru mobilierul de hol sunt preferate combinatiile de culori. ""Romania nu este o piata stabila in ceea ce priveste mobilierul, cerintele difera in functie de zona. De exemplu, in unele zone se cere mobila rustica, iar in zonele urbane foarte dezvoltate se cauta mobilierul modern, in linii drepte"", mai spune Flori Santa.
CLASIC. Mobilierul in linii clasice, din lemn masiv de tei sau stejar este la moda si se cauta pe piata interna. ""Se simte o schimbare pe piata, romanii incep sa se respecte, cauta mobila foarte rezistenta, de bun gust si de buna calitate"", spune Nicoleta Stoica, reprezentantul Moldomobila. Biblioteca masiva, cu geamuri sau masa de sufragerie de 8 sau 12 persoane nu s-au demodat, iar in dormitor regasim chiar si ""lada de zestre"", moderna si utila. Preturile variaza in functie de comanda, model si materiale. Un dormitor din lemn de tei masiv, furniruit costa 9.488 de lei noi, insa piesele pot fi comandate si separat. Pentru un dulap cu patru usi din aceeasi gama platiti 3.400 de lei, iar un pat costa 1.571 de lei. ""Clientii care cumpara sau comanda mobilier pe perioada targului primesc o reducere de 10%"", mai spune Nicoleta Stoica.
MODERN. Cei care prefera mobila moderna, stil cubist, gasesc modele pentru toate gusturile. ""In privinta mobilierului modern, tendinta este reprezentata de modele joase, cu rafturi luminate si culori vii. Se poarta rosul, verdele sau chiar galbenul"", spune Daniel Dimcea, reprezentantul Serico. Materialele folosite sunt combinatiile din lemn sau pal cu metal si sticla. Pentru un pat modern din lemn masiv, cu saltea ortopedica platiti intre 3.000 - 4.000 de lei noi, o biblioteca cubista costa in jur de 4.900 de lei, iar o masa Orient din lemn masiv o puteti achizitiona cu 970 de lei.

CALDURA BAMBUSULUI