Uniunea Europeana (UE) a hotarat ieri reluarea importurilor de carne de pasare si produse din carne de pasare din 16 judete din Romania, mentinand insa interdictia de import a pasarilor vii, impusa in anul 2005 dupa aparitia primelor cazuri de gripa
Uniunea Europeana (UE) a hotarat ieri reluarea importurilor de carne de pasare si produse din carne de pasare din 16 judete din Romania, mentinand insa interdictia de import a pasarilor vii, impusa in anul 2005 dupa aparitia primelor cazuri de gripa aviara. "Statele membre ale UE au hotarat astazi (5 septembrie - n.r.) modificarea deciziei Comisiei Europene din 2005 de a interzice Romaniei sa realizeze exporturi de carne de pasare pe pietele europene", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Astfel, exporturile catre tarile UE pot fi reluate in cazul judetelor Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Covasna, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Satu-Mare, Salaj, Sibiu si Timisoara. Autoritatile europene au mentinut insa interdictia pentru exportul de pasarii vii de pe intreg teritoriul Romaniei si a carnii de pasare si a produselor din carne de pasare, provenite din alte judete decat cele 16 mentionate. Prin aprobarea acestei propuneri, se revine la prevederile existente inainte de aparitia focarelor de gripa aviara din judetul Brasov, in primavara acestui an, se mai arata in comunicat. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.