Un pastor american slujeste cu evlavie in biserica patronata dea€¦ Tom Jones. Jack Stahl sustine ca vocea melodioasa, calda, cu inflexiuni de-a dreptul supranaturale a interpretului originar din Tara Galilor il ajuta sa comunice cu Divin

Un pastor american slujeste cu evlavie in biserica patronata dea€¦ Tom Jones.

Jack Stahl sustine ca vocea melodioasa, calda, cu inflexiuni de-a dreptul supranaturale a interpretului originar din Tara Galilor il ajuta sa comunice cu Divinitatea. Stahl oficiaza slujba in orasul californian Sacramento si foloseste muzica lui Tom Jones in slujbele sale, pe acordurile melodiilor acestuia oficiind botezuri, nunti, inmormantari si chiar exorcizari. Jack sustine ca folosirea vocii artistului il ajuta sa intre in legatura cu Dumnezeu si este de parere ca nu comite o blasfemie actionand astfel.

TRADITIE. Tom nu este prima personalitate din lumea muzicii care patroneaza o biserica. Anterior, Elvis Presley si saxofonistul de jazz John Coltrane s-au bucurat de acest ""privilegiu"". De-a lungul anilor, Jones, poreclit ""Vocea"", si-a incantat fanii cu melodii precum ""Ita€™s Not Unusual"", ""Delilah"" sau ""Whata€™s New Pussycat"". El s-a bucurat de succes in anii a€™60 si a€™70, admiratoarele extaziate de evolutia vedetei neezitand chiar in timpul unui concert sa-si arunce lenjeria intima spre scena pe care evolua idolul lor. ""Excesele"" nu sunt recomandate de Pastorul Jack, chiar daca el oficiaza imbracat ca Tom Jones. Acesta marturiseste ca si-a descoperit patronul spiritual in 1969, cand avea doar 6 ani si urmarea o emisiune cu Tom Jones. Stahl a declarat ca s-a simtit de-a dreptul hipnotizat, parandu-i-se ca era ""inconjurat de ingeri"". Mai tarziu, cand a obtinut propria parohie, s-a gandit ca folosirea ""vocii divine"" in slujbele sale ar fi benefica.
LUMINA. Pastorul sustine ca nu este scrupulos fata de ""patronul"" bisericii sale, incurajandu-i pe credinciosi sa foloseasca orice metoda pentru a se descoperi pe ei insisi. Stahl sustine ca realizeaza ca Tom Jones este un muritor obisnuit si ca nu crede ca este una€¦ sfant. Intrebat despre initiativa pastorului, Tom a raspuns ca o considera un lucru ciudat, dar bun. Jones a marturisit ca, daca l-a inspirat pe pastor, insemna ca acesta a vazut in el ""Lumina"", actiunea acestuia avand un caracter ""pozitiv"".

ENIGME


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.