Autoritatea Nationala de Turism (ANT) nu are inca un nou sef, desi a trecut mai bine de o luna de la demisia lui Ovidiu Iuliu Marian.

Noul presedinte trebuia sa fie numit de premierul Calin Popescu Tariceanu, la propunerea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu (foto). Cu toate ca au trecut 35 de zile de cand postul de presedinte al ANT este vacant, ""antrenorul"" nu a propus inca pe nimeni. Nici intalnirea cu reprezentantii asociatiilor din domeniu nu l-a ""luminat"" pe Berceanu pentru luarea unei decizii, desi promitea atunci ca vom afla numele presedintelui ""in doua-trei zile"".
LEGE PERMISIVA. Taraganarea se pare ca e incurajata si de lege, care nu prevede un anumit termen pentru numirea unui presedinte. ""In prezent, conform Hotararii Guvernului nr. 135/2006 pentru modificarea si completarea HG nr. 413/2004 privind organizarea si functionarea ANT si a Regulamentului de organizare si functionare al ANT, in lipsa presedintelui, conducerea institutiei este asigurata de vicepresedinte. Nu este prevazuta, conform legii, o anumita perioada de asigurare a interimatului. Interimatul se asigura pana la numirea noului presedinte al ANT"", precizeaza biroul de presa al ANT.