Are 19 ani. Este romanca. Pianista de senzatie. Alungata din Bucuresti de "nedreptate si pile, care n-ar trebui sa fie si care nu exista intr-o tara civilizata". Adoptata imediat de a doua patrie, Canada. Va ramane aici, pentru ca si-a compatibilizat
Are 19 ani. Este romanca. Pianista de senzatie. Alungata din Bucuresti de "nedreptate si pile, care n-ar trebui sa fie si care nu exista intr-o tara civilizata". Adoptata imediat de a doua patrie, Canada. Va ramane aici, pentru ca si-a compatibilizat instantaneu scara de valori cu lucruri... banale intr-o societate avansata: "dreptatea, civilizatia si putina linistire sufleteasca".
Monica Hurdubei este unul dintre acei copii geniali despre care mai-marii culturii spun ca se nasc rar. O tanara modesta, care face afirmatii rasunatoare: "In Romania nu puteam si nici nu cred ca se va putea vreodata sa-mi realizez visele, pentru ca este o jungla plina de hiene". CV-ul Monicai este impresionant, fiind "sufocat" de greutatea a numeroase premii intai si mari premii la concursuri din Romania, Canada, Franta si Italia, primul castigat la doar opt ani. Rodul unui exercitiu complet. Zi de zi, cinci-sase ore de munca. "Succesul meu a culminat in Canada, unde, la un concurs de concerte, am luat cea mai mare nota data la pian, 99%, nota care m-a ajutat sa cant cu orchestra simfonica, la 18 ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.