Functionarii corupti vor fi prinsi in flagrant de echipe de control dotate cu camere ascunse si microfoane. Nivelul mediu al mitei in Romania este
de 100 de euro.

Autoritatile vor trimite in luna decembrie echipe de control sub acoperire la diverse institutii de stat, pentru a verifica daca functionarii cer mita pentru eliberarea avizelor, a declarat marti ministrul de stat Bogdan Pascu.
""Decembrie fiind luna cadourilor, oamenii sunt mai predispusi la atentii. Vrem sa vedem cum functioneaza cadoul de stat"", a spus Pascu.
DOTARE. Potrivit acestuia, autoritatile cauta formule moderne prin care sa demonstreze mai usor infractiunile. Astfel, doua echipe de control, care vor dispune de aparatura, cum ar fi camere ascunse de luat vederi si microfoane, se vor deplasa in luna decembrie la institutii de stat din judete si vor solicita diverse avize, verificand daca functionarii cer mita.
Informatiile culese vor fi postate pe site-ul www.antispaga.ro, care va fi lansat pana la finele lunii septembrie.
VALOAREA SPAGII. Pascu a aratat ca nivelul mediu al mitei in Romania este de 100 de euro, iar sanctiunile pentru dare si primire de mita trebuie sa fie mai aspre. ""Din studiile noastre, nivelul mediu al spagii este de 100 de euro. Nu este un nivel foarte mare, dar creeaza deficiente de sistem"", a afirmat Pascu.
Pascu a participat marti la deschiderea celei de-a doua editii a expozitiei internationale de echipamente electrice si automatizari IEAS 2006, organizata in perioada 5-8 septembrie la Palatul Parlamentului.