Fiul unui procuror delegat la Cancelaria primului ministru, elev al Liceului ""Dante Alighieri"" din Bucuresti, a ramas repetent in clasa a IX-a. Nimic neobisnuit. Doar ca mama elevului, procurorul Viorica Stoica, a facut un memoriu catre conducerea Ministerului Educatiei pentru reevaluarea cazului baiatului ei, iar ministrul Mihail Hardau a solicitat ""analizarea si rezolvarea favorabila in conditiile legii"".
Doar ca ultimele cuvinte, respectiv in conditiile legii, sunt taiate. Rezultatul traficului de influenta realizat de ministrul Educatiei, Mihail Hardau? Pentru ca fostul director al liceului, Craciun Nastase a tinut cont de lege si a semnat repetintia elevului, corigent conform notelor din catalog la 5 materii, inspectorul scolar general, Cristian Alexandrescu a decis numirea unui alt director interimar pentru ""Dante Alighieri"". Cel putin asta este opinia fostului director. ""Convingerea mea este ca neprelungirea mandatului de director interimar a fost determinata de atitudinea mea corecta.
ACUZE. Singurul care m-a contactat a fost inspectorul Alexandrescu, ministrul Educatiei nu a luat legatura cu mine"", a declarat Craciun Nastase, acuzandu-l pe inspectorul scolar general al Capitalei de trafic de influenta. Cristian Alexandrescu spune ca cele doua intamplari nu au nici o legatura, ca intr-adevar l-a sunat pe director pentru a-l intreba de cazul elevului repetent, dar numai pentru a se asigura ca a fost reexaminat conform legii. Pe de alta parte, inspectorul general a precizat ca a numit un alt director interimar la carma liceului deoarece Craciun Nastase nu s-a prezentat la concursul organizat in mai si drept urmare nu mai dorea sa fie director.
In ultimele doua zile, cateva zeci de elevi si profesori ai Liceului Teoretic ""Dante Alighieri"" din Capitala au protestat in curtea scolii fata de inlocuirea directorului Craciun Nastase.

MAMA PROCUROR