Tinerele incep sa isi faca griji pentru greutatea lor inca de la varsta de cinci ani, in conditiile in care modul in care arata conteaza foarte mult intr-o lume a siluetelor zvelte, potrivit unui studiu prezentat la un congres international organizat
Tinerele incep sa isi faca griji pentru greutatea lor inca de la varsta de cinci ani, in conditiile in care modul in care arata conteaza foarte mult intr-o lume a siluetelor zvelte, potrivit unui studiu prezentat la un congres international organizat la Sydney. "Copiii sunt sensibili de la varste fragede in privinta modului in care arata. Impactul greutatii excesive asupra increderii in sine se observa in cazul fetelor inca de la varsta de cinci ani", a declarat profesorul Andrew Hill de la Universitatea din Leeds. "Caracteristicile psihologice ale unei persoane, precum perceperea propriei capacitati de seductie sau a modului in care arata, pot fi imbunatatite prin pierderea a doar cateva kilograme", a declarat profesorul.
La varsta adulta, fenomenul continua, femeile confruntate cu problema surplusului de kilograme fiind mai expuse riscului de depresie decat celelalte. Noile date, rezultate in urma unui studiu efectuat in Australia in legatura cu sanatatea femeilor, a aratat ca inactivitatea fizica si greutatea excesiva reprezinta elemente care predispun la depresie. "In alti termeni, studiul a demonstrat ca femeile obeze - care desfasoara sau nu activitati fizice - prezinta un risc ridicat de depresie", a declarat Kylie Ball, cercetator la Universitatea Deakin. Studiul, efectuat cu ajutorul a 7800 de femei, a aratat ca obezitatea poate avea efecte pe termen lung asupra ambitiilor tinerelor femei. Femeile obeze au mai putine ambitii in domeniul studiilor si sunt de cele mai multe ori nesatisfacute de munca lor sau de relatiile sociale pe care le au. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.