Tenismanul american Andre Agassi a fost eliminat duminica seara in turul III la US Open si a pus capat unei cariere impresionante. Agassi, in varsta de 36 de ani, a anuntat in luna iunie ca va disputa ultimul sau turneu la US Open, competitie pe care
Tenismanul american Andre Agassi a fost eliminat duminica seara in turul III la US Open si a pus capat unei cariere impresionante. Agassi, in varsta de 36 de ani, a anuntat in luna iunie ca va disputa ultimul sau turneu la US Open, competitie pe care a castigat-o de doua ori (1994 si 1999) si unde a fost finalist in 1990, 1995, 2002 si 2005. Duminica, el a fost eliminat in turul III de germanul Benjamin Becker, care l-a invins cu 7-5, 6-7 (4/7), 6-4, 7-5. "Tabela arata ca am pierdut. Dar nu arata ce am castigat. Timp de 21 de ani, am gasit insipratie pe langa voi, loialitate si generozitate. Mi-ati permis sa ma odihnesc pe umerii vostri pentru a-mi indeplini visele, vise pe care nu le-as fi putut atinge niciodata fara voi. Voi pastra aceste momente pentru restul vietii mele", a multumit Agassi publicului, la finalul meciului. In 21 de ani de cariera, americanul a castigat 60 de turnee, dintre care opt de Grand Slam. Este singurul jucator din istorie care castigat cele patru turnee de Grand Slam si un titlu olimpic (Atlanta 1996). Martea trecuta, dupa meciul din primul tur cu romanul Andrei Pavel, lui Agassi i s-a facut o injectie cu cortizon, iar vineri, dupa succesul in fata cipriotului Marcos Baghdatis, i s-a mai facut o interventie pentru a calma sciatica de care sufera din 2005. In momentul in care a revenit la vestiare, duminica, Agassi a fost ovationat indelung de coechipierii sai din lumea tenisului. "Am fost dezamagit cand am intrat pe teren, pentru ca Andre a pierdut. Cand a venit la vestiare, l-am aplaudat. El ne-a multumit: <<Baieti, nu exista aplauze mai frumoase decat cele primite de la voi>>", a spus scotianul Andy Murray.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.