Cadrele militare in activitate vor beneficia, in timpul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, de o indemnizatie de 600 de lei, in conformitate cu legislatia privind sustinerea familiei pentru cresterea copilului, preved
Cadrele militare in activitate vor beneficia, in timpul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, de o indemnizatie de 600 de lei, in conformitate cu legislatia privind sustinerea familiei pentru cresterea copilului, prevede o ordonanta de guvern, informeaza NewsIn. Cadrele militare vor primi, pentru cresterea copilului, aceeasi indemnizatie care se acorda tuturor parintilor. Astfel, pentru cresterea copilului pana la varsta de doi ani (sau trei ani, in cazul copilului cu handicap), parintele va primi o indemnizatie de 600 de lei, iar alocatia de stat pentru copil va fi de 200 de lei. Decizia a fost introdusa in ordonanta de modificare a legii privind salarizarea personalului militar din institutii publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala. Potrivit legislatiei in vigoare, cadrele militare in activitate beneficiau pe durata concediului de crestere a copilului de o indemnizatie reprezentand 85% din solda lunara. De asemenea, actul normativ mai prevede ca procentele din solda lunara acordate in timpul concediului pentru ingrijirea copilului bolnav pana la sase ani vor fi acordate si pentru ingrijirea copiilor de sapte ani. Cadrele militare in activitate si salariatii civili, care poseda titlul de doctor, vor primi 15% din solda lunara si nu din solda din functie, ca pana acum. Soldele de functie din Ministerul Apararii, pentru functiile specifice, se vor majora cu aproximativ 14,5% fata de anul 2006. Ordonanta va intra in vigoare la 1 ianuarie 2007. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.