Vara aceasta, autorul american Philip Carlo a lansat un volum, "The Ice Man" care a intrat rapid in topul cotidianului The New York Times al celor mai bine vandute carti din SUA. Philip Carlo, unul dintre cei mai documentati experti in domeniul crimi
Vara aceasta, autorul american Philip Carlo a lansat un volum, "The Ice Man" care a intrat rapid in topul cotidianului The New York Times al celor mai bine vandute carti din SUA. Philip Carlo, unul dintre cei mai documentati experti in domeniul criminalilor in serie, este de parere ca trebuie sa puna intrebari - peste tot in lume - pana cand adevarul iese la iveala. De-a lungul anilor, el a scris o serie de volume - bazate pe interviuri - despre cei mai prolifici criminali in serie, cum ar fi recentul Richard "The Ice Man" Kuklinski si Richard "The Night Stalker" Ramirez.
Viata autorului insusi pare desprinsa dintr-un film de actiune. Crescut pe strazile din Brooklyn, New York, Philip Carlo a fost de fata la doar 15 ani cand prietenul sau a fost impuscat mortal, in mijlocul zilei, de catre unul dintre membrii bandei Columbo. Dupa scurta vreme, el deja intrase intr-o familie mafiota, avand probleme serioase cu legea. La doar 17 ani, Carlo a fost implicat intr-o rafuiala intre doua bande si a fost impuscat in cap. A fost un moment de cumpana pentru adolescent care, zbatandu-se intre viata si moarte, si-a dat seama ca trebuie sa-si schimbe viata.
Pasiunea lui Carlo pentru carti l-a salvat de o viata criminala. La 19 ani, s-a mutat in Manhattan unde a obtinut o slujba sigura de agent imobiliar. Desi avea succes, dupa noua ani, el a renuntat la meseria sa pentru a deveni scriitor profesionist.
Pe urmele asasinilor
Cercetarile sale asupra copiilor abuzati i-au trezit interesul asupra agresorilor si sociopatilor, de care a decis sa se ocupe. Dupa ce a corespondat cu diversi criminali in serie aflati incarcerati in diverse inchisori din intreaga tara (Louisiana, Texas si Florida) Carlo a reusit sa intre in contact cu Richard Ramirez, unul dintre cei mai inspaimantatori asasini ai Californiei. Dupa o serie de vizite pe care le-a efectuat la inchisoarea unde se afla acesta, Carlo a decis sa scrie o carte despre caz - "The Night Stalker" - "Hartuitorul din noapte". Acest volum i-a adus consacrarea si l-a propulsat in topul celor mai bine vanduti scriitori din Statele Unite ale Americii.
Acum, dupa o lunga munca de documentare, Philip Carlo a mai publicat o carte despre Richard Kuklinski "The Iceman" - "Omul de Gheata". Kuklinski a dus o viata dubla cum nu s-a vazut nici macar in clanul Soprano, si este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai notorii asasini "profesionisti" din istoria Americii. Toate "comenzile" si le efectua in secret, iar in timpul liber organiza linistit gratare si picnicuri cu vecinii din New Jersey, unde locuia.
Acum, dupa 240 de ore de interviuri cu Richard Kuklinski, sotia si fiicele sale, autorul Philip Carlo a spus lumii povestea acestuia, in volumul "The Ice Man: Confesiunile unui mercenar al Mafiei".
Supliment de tortura
Kuklinski a fost partenerul lui Sammy "The Bull" (Taurul) Gravano in "actiunea" de la Spark's Steakhouse, cand a fost asasinat mafiotul Paul Castellano.
Kuklinski a fost angajat si de John Gotti care a dorit asasinarea unui vecin care daduse din greseala cu masina peste fiul sau. Pentru un pret suplimentar, "The Iceman" isi putea face victimele sa sufere; tot timpul si-a condus afacerile sadice cu sange rece, si nu si-a dezamagit niciodata clientii. Dupa cum estimeaza el insusi, a ucis peste 200 de barbati, fiind chiar mandru de varietatea si ferocitatea crimelor sale. Numele sau este legat chiar si de disparitia lui Jimmy Hoffa, dar anchetatorii nu au putu scoate mare lucru de la el in ceea ce priveste acest caz.
Povestea acestui criminal in serie a captivat publicul si a fost chiar si subiectul a trei documentare HBO, despre care New York Times a relatat ca "foarte putini spectatori vor putea uita aceast portret sangeros. Daca poate exista un alt film care sa semene cu acesta, nu exista altul in afara de <<Tacerea Mieilor>>".
Phillip Carlo a povestit ca Richard Kuklinski "avea ceva neobisnuit, vorbea deosebit de linistit despre crimele sale. Vorbea, de exemplu ca despre un meci, cum a dat victimele sobolanilor, care i-au mancat de vii".
Kuklinski, care avea o statura impresionanta - aproape 2 metri si 125 de kilograme - a admis, chiar si in fata camerelor de filmat, ca a ucis peste o suta de oameni.
El a fost de acord sa-si spuna povestea lui Carlo, doar daca fosta sa sotie, Barbara, este de acord. La inceputul anului, Kuklinski a murit in inchisoare.
Jekyll si Hyde
Carlo a povestit despre o conversatie uluitoare pe care a avut-o cu Barbara Kuklinski: "mi-a relatat ca sotul ei putea fi cel mai dragut om din lume, un tata iubitor, care venea cu bratele pline de cadouri. Nimeni din familie nu stia despre <<meseria>> sa. Pe de alta parte, putea fi cel mai nenorocit nemernic de pe planeta. Am intervievat mai multi oameni. Unii spuneau despre el ca este un familist convins, dar foarte temperamental. Spargea totul in jurul lui imediat, daca se enerva. O data, a aruncat o masa de marmura printr-o fereastra. Numai un barbat cu o forta neobisnuita putea face acest lucru".
De asemenea, scriitorul a povestit cum a fost prima sa intalnire cu asasinul: "stateam in sala de asteptare a inchisorii iar cand l-am vazut, nu mi-a venit sa cred cat de urias este. Totul la el era imens, bratele, gatul. Cu toate acestea, era agil ca o pisica si se misca rapid. Ma simteam langa el ca un copil. Totusi, imaginea mea despre el s-a schimbat rapid. Avea un simt al umorului neobisnuit si ma prindea tot timpul cu garda jos. Ca sa-l fac sa vorbeasca, a trebuit sa-i povestesc toata viata mea. In primele patru intalniri, am vorbit numai eu, numai despre mine. Am crescut in Brooklyn si ii cunosteam pe cei din Mafie. Astfel, i-am castigat increderea lui Kuklinski. Am fost uimit cat de deschis mi-a povestit totul, cum isi ucidea victimele. Mi-a povestit ca s-a nascut intr-o familie de imigranti polonezi si ca tatal sau - un alcoolic agresiv - i-ar fi ucis fratele in bataie. La fiecare intalnire cu el puteam vedea intensitatea emotiilor sale: era cand trist, cand nervos, cand plin de furie ucigasa. Mi-a spus ca singurul regret pe care il are pe lumea asta este ca nu si-a ucis tatal". Kuklinski si-a impuscat, injunghiat, strangulat, torturat si otravit victimele si era atat de bine cunoscut printre cei din familia mafiota Gambino, incat nici macar sefii nu se simteau confortabil in prezenta lui.
O data, criminalul a povestit ca a ucis un barbat - caruia nu i-a pomenit numele - dupa care l-a bagat intr-un bidon pe care l-a umplut apoi cu ciment. Bidonul l-a asezat pur si simplu in fata unui fast food de pe Bergenline Avenue unde obisnuia sa manance victima. Kuklinski a povestit ca era "deosebit de amuzat si incantat" de fiecare data cand trecea, zi dupa zi, pe langa bidon si nimeni nu realiza ce se afla inauntru. Ulterior, dupa ceva vreme, bidonul a fost ridicat de gunoieri si dus pur si simplu la o groapa de gunoi obisnuita. Trupul victimei nu a fost niciodata gasit. Kuklinski a avut de ispasit doua condamnari pe viata pentru ca autoritatile nu au putut dovedi decat doua asasinate pe care acesta le-a comis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.