Dupa trei absente consecutive de la turneele finale, mondiale (doua) si europene (una), Nationala a inceput prost campania de calificare la Euro 2008 (editia gazduita de Austria si Elvetia), remizand sambata seara, la Constanta, scor 2-2 (1-0) cu Bul
Dupa trei absente consecutive de la turneele finale, mondiale (doua) si europene (una), Nationala a inceput prost campania de calificare la Euro 2008 (editia gazduita de Austria si Elvetia), remizand sambata seara, la Constanta, scor 2-2 (1-0) cu Bulgaria, in primul meci din Grupa G. Bulgarii au avut un start mai bun de partida si au ratat deschiderea scorului prin Jankovic, dupa care "tricolorii" au trecut la carma meciului. Rosu a prefatat cu doua bune ocazii golul din minutul 39 (sut in forta, peste Petkov, dupa o deviere inteligenta a lui Mutu), iar Marica a lovit imediat dupa pauza, in minutul 56 (actiune personala, a insistat in careul advers la o lupta cu doi fundasi, apoi l-a driblat si pe Petkov). De aici incolo, romanii au incercat sa conserve rezultatul, iar bulgarii au iesit la joc, mutand actiunile in terenul nostru, mai ales dupa schimbarile neinspirate ale lui Piturca. Martin Petrov (foto) a avut trei minute de geniu: mai intai a transformat o lovitura libera de la 17 metri (minutul 82), apoi a marcat dupa o centrare a lui Jankovic (minutul 84). "Tricolorii" n-au mai avut puterea sa forteze pe final, mai ales ca Tamas a fost eliminat in prelungiri (minutul 90+2) pentru cumul de "galbene". In plus, dupa o gafa a lui Maftei, Chivu a intervenit in ultimul moment la Bojinov, scapat spre poarta lui Lobont.
Razboiul s-a mutat in tribune
Fotbalistii bulgari au fost intampinati cu ostilitate de publicul de la Constanta atat la inspectia terenului, cat si la incalzire. Selectionerul bulgar Hristo Stoicikov a ajuns la stadion la ora 19,28 si a luat loc la tribuna oficiala, deoarece a ispasit ultima dintre cele patru etape de suspendare dictate impotriva sa de FIFA, dupa "declaratii defaimatoare" la adresa presedintelui UEFA, Lennart Johansson, facute la finalul partidei cu Suedia, din preliminariile CM 2006. In momentul intonarii imnului "Desteapta-te, romane!", suporterii de la tribuna a II-a au format, din cartoane rosii, galbene si albastre, drapelul Romaniei, pe care a aparut scris, din cartoane albe, Romania. Imnul Bulgariei a fost huiduit de spectatori. Reprezentativa Bulgariei a fost incurajata la Constanta de aproape 3000 de suporteri, care au scandat "Tiganii! Tiganii!". Altfel, dinamovistii Ionel Ganea si Andrei Margaritescu, si rapidistul Valentin Badoi nu au fost inclusi in lotul de 18 jucatori pentru acest meci, urmarind partida din tribuna.
Piturca: "Am pierdut puncte importante"
Victor Piturca a declarat ca este pacat ca Romania a pierdut puncte in meciul cu Bulgaria. "Din pacate, nu am reusit sa castigam intr-o partida pe care am avut-o la discretie. Este dureros, dar acesta este fotbalul. Este pacat ca am pierdut puncte care contau enorm in economia acestei grupe. Miercuri, la Tirana, ne asteapta o partida extrem de dificila", a spus Piturca dupa meci. Intrebat cine crede ca a gresit la golurile bulgarilor, Piturca a raspuns: "Nu as putea spune ca cineva a gresit, am reusit sa marcam doua goluri, dar nu am putut mentine rezultatul. Au fost cateva momente de uluiala dupa primul gol primit, in care nu ne-am strans, poate au fost chiar momente de relaxare, cand incepi sa te crezi invingator. Din pacate, fotbalul a demonstrat ca nu este asa". Selectionerul Romaniei a precizat ca, in opinia sa, nu s-a simtit lipsa lui D. Munteanu, care nu a mai fost inclus in lot dupa ce nu a reusit sa ajunga in timp util in cantonamentul nationalei, din cauza decesului cumnatului sau. "Rosu, care l-a inlocuit pe Dorinel, si-a facut treaba", a spus Piturca. Referitor la schimbarile efectuate, Piturca a precizat ca Dica a avut unele probleme, dar ca a cerut sa mai joace si dupa pauza, in timp ce Rosu a fost inlocuit cu Maftei, pentru ca a spus ca-l doare glezna. De asemenea, Fl. Petre a fost inlocuit deoarece nu a mai putut continua partida. Comentand sansele Romaniei de calificare, Piturca a spus: "Nu cred ca se mai astepta cineva la un asemenea deznodamant. Este primul meci totusi, depinde de ceea ce se va intampla in continuare. Situatia va fi mult mai dificila daca nu castigam in Albania". Piturca a adaugat ca Tamas, care a primit cartonas rosu, va fi inlocuit de Ghionea sau Maftei in partida cu Albania. Intrebat daca viitorul sau la Nationala depinde de rezultatele din meciurile cu Bulgaria si Albania, Piturca a raspuns: "Nu stiu, depinde!".
Stoicikov: "Am fost mai buni"
Hristo Stoicikov a venit la conferinta de presa de dupa meci fluierand si a vorbit in limba bulgara, declaratiile sale fiind traduse in engleza. Selectionerul bulgar a declarat ca echipa sa a fost mai buna decat Romania in meciul de la Constanta. "Sunt satisfacut de rezultat, echipa a facut un joc bun in fata unei echipe a Romaniei care are jucatori de valoare. Jucatorii mei au dat dovada de caracter. Vreau sa ma felicit pentru schimbarile facute si pot sa spun ca Bulgaria a fost mai buna", a spus Stoicikov. Acesta a continuat razboiul cu presa romana si la conferinta de presa. In momentul in care unei jurnaliste i-a sunat telefonul mobil, selectionerul Bulgariei s-a aratat deranjat si a intrebat-o pe aceasta daca a sunat-o sotul! "Inainte de meci m-ati urmarit non-stop, iar acum nu mai intrebati nimic", a mai spus Stoicikov. (MIG)
ROMANIA - BULGARIA 2-2 (1-0)
Au marcat: ROSU (39), MARICA (56) / M. PETROV (82, 84).
Stadion: "Farul"; spectatori: 15.000.
ROMANIA: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Codrea, Rosu (79 Maftei) - Fl. Petre (71 Nicolita), N. dica (58 Cocis), Mutu - Marica. Antrenor: V. Piturca.
BULGARIA: Petkov - Anghelov, Topuzakov, Tuncev, Wagner - Kisisev (46 Iankov), S. Petrov - Peev (46 Gherghiev), Jankovic, M. Petrov - Berbatov (62 Bojinov). Antrenor: H. Stoicikov.
Cartonase galbene: Contra (23), N. Dica (37), Codrea (58), Tamas (61, 90+2) / Peev (39), Anghelov (74), M. Petrov (82), Tuncev (90).
Cartonas rosu: Tamas (90+2).
Au arbitrat: St. Farina - P. Calcagno, Al. Lion (toti din Italia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.