Invitata si ea la scoala de vara a tinerilor pedisti de la Costinesti, Monica Macovei, ministrul Justitiei, le-a declarat acestora ca ""s-a razboit cu toata lumea pentru proiectul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), intrucat din partea Guvernulu

Invitata si ea la scoala de vara a tinerilor pedisti de la Costinesti, Monica Macovei, ministrul Justitiei, le-a declarat acestora ca ""s-a razboit cu toata lumea pentru proiectul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), intrucat din partea Guvernului a ""beneficiat"" de o lipsa totala de sprijin, iar daca ""nu intervenea presedintele Traian Basescu, situatia nu se debloca"".
""Nu a fost nici o echipa, am fost singura, razboindu-ma cu toata lumea din jurul meu. PNL a evitat sa spuna, dar a sustinut UDMR, PD a zis ca ma sustine si in Guvern tot singura m-am trezit, PC s-a abtinut"", a spus Monica Macovei.
Ministrul a criticat vointa partidelor in privinta acestei Agentii, care nu trebuie sa se suprapuna cu Politia si Parchetul, aratand ca ""ei vorbesc de mere si noi de pere"". Ea a dat exemplul confiscarii averilor, bazata in prezent pe definirea naturii ilicite a acestora. ""Adica poate fi confiscata doar o avere probata ca a provenit dintr-o infractiune. Or, pentru asta nu avem nevoie de ANI. Daca pentru cineva Parchetul a dovedit si instanta l-a condamnat pentru evaziune fiscala, nu am nevoie de nici o Agentie de Integritate.
ANI vine pe zona gri, acolo unde nu se poate proba ca respectivul a furat, insa daca un vames care nu poate sustine cum a dobandit zece case si cinci masini doar din salariu, averea e nejustificata, si aici e rolul ANI"", a explicat Macovei.
In replica, vicepresedintele PD, ministrul Anca Boagiu, si-a exprimat speranta ca nu la PD se referea Macovei, intrucat ministrii democrati i-ar fi acordat acesteia tot sprijinul. (Oana Stancu)

EXECUTIVUL, INFRACTOR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.