Locuitorii comunei covasnene Turia si-au propus sa prepare luna aceasta cel mai mare bulz din lume. Acesta va avea o lungime de 70 de metri, iar pentru prepararea lui se vor folosi aproape 100 de kilograme de branza de oaie si tot atatea de mal
Locuitorii comunei covasnene Turia si-au propus sa prepare luna aceasta cel mai mare bulz din lume.


Acesta va avea o lungime de 70 de metri, iar pentru prepararea lui se vor folosi aproape 100 de kilograme de branza de oaie si tot atatea de malai. Performanta va fi realizata la 10 septembrie, cand vor avea loc zilele localitatii Turia, iar scopul nedeclarat al acestei actiuni este de a atrage cat mai multi turisti in zona. In septembrie, anul trecut, locuitorii comunei Turia au stabilt in doua zile doua recorduri mondiale. Acestia au preparat un bulz in lungime de 60 de metri. Acesta a fost preparat de bucatarul Nagy Laszlo, care a mai pregatit si cel mai mare papricas din lume si cea mai mare tocanita de galbiori, anul trecut la Comandau. Cel de-al doilea record a fost ridicarea celei mai mari porti secuiesti din lume, care masoara 15,6 metri latime si 9,41 metri inaltime si simbolizeaza ospitalitatea secuilor.
La prepararea bulzului au lucrat 60 de bucatari care au amestecat mamaliga in mai multe cratite uriase si au intins-o pe un sir lung de mese amplasate in fata Primariei. Bulzul a fost impartit apoi sutelor de curiosi din intregul judet care au venit la Turia pentru a asista la acest moment ""istoric"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.