Lista datornicilor la Bancorex se afla la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si poate fi facuta publica, a declarat ieri, la Senat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Din punctul de vedere al ministrului Finant
Lista datornicilor la Bancorex se afla la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si poate fi facuta publica, a declarat ieri, la Senat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Din punctul de vedere al ministrului Finantelor Publice, nu exista probleme privind publicarea acestei liste", a spus el. Vladescu a atras atentia senatorilor ca recuperarea sumelor datorate de debitori Bancorex in momentul falimentului ar insemna suplimentare pentru buget. Prezent la dezbateri pentru a sustine proiectul legislativ privind privatizarea BCR, Sebastian Vladescu le-a reamintit senatorilor ca aceasta lista a mai fost data publicitatii in 1999 sau in 2000 si ca ar trebui sa cunoasca numele inscrise pe aceasta. Doi senatori ai Aliantei DA - democratul Marius Marinescu si independentul Mihai Lupoi, afiliat la PNL - au solicitat ieri, in cadrul dezbaterilor generale pe marginea legii de aprobare a Ordonantei 33/2006 privind privatizarea BCR, listele cu numele datornicilor Bancorex.
Bani pentru actiunile BCR
Banca austriaca Erste Bank va oferi pana la 485 de milioane de euro pentru pachetul de 8% din actiunile detinute la Banca Comerciala Romana (BCR) de salariatii institutiei de credit. Potrivit unui comunicat al bancii austriece, pretul oferit pleaca de la valoarea de 7,65 euro/actiune, oferita anul trecut pentru preluarea pachetului majoritar al bancii. Oferta va fi lansata dupa finalizarea procesului de preluare a BCR, termenul anuntat fiind 21 septembrie. De altfel, Mihai Lupoi a depus o sesizare la DNA, solicitand anchetarea conducerii BCR in legatura cu decizia de repartizare a 8% din capitalul social al acestei banci catre salariati. "Exista date care arata ca anumiti salariati din banci ale grupului BCR au primit actiuni, in timp ce altii nu au primit nimic", ne-a declarat senatorul Lupoi.
"In calitate de membru al Comisiei de Privatizare din Senat, am facut aceasta sesizare catre DNA, pentru ca cei din conducerea BCR au vrut sa-si imparta intre ei actiunile, data fiind rentabilitatea acestora, nemaiintalnita in istorie: de 2000%. Ar trebuie sa fie verificata actiunea reprezentantilor BCR si, mai mult, actiunile ar trebui sa fie reimpartite conform legii", a mai spus Lupoi, adaugand ca a votat pentru adoptarea raportului privind privatizarea BCR, dezbatut luni de senatori. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.