Increderea publicului, notorietatea si autoritatea definesc puterea la romani. Aceasta este concluzia dezbaterii ""Puterea in societatea romaneasca"", organizata de saptamanalul Banii Nostri in pregatirea lansarii editiei 2006 a anuarului ""Cei mai p
Increderea publicului, notorietatea si autoritatea definesc puterea la romani. Aceasta este concluzia dezbaterii ""Puterea in societatea romaneasca"", organizata de saptamanalul Banii Nostri in pregatirea lansarii editiei 2006 a anuarului ""Cei mai puternici 66 de romani"".

Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, Petre Roman, fost premier, Cozmin Gusa, deputat, Monica Tatoiu, om de afaceri, Renate Weber, presedintele Fundatiei pentru o Societatea Deschisa, Andreea Marin, vedeta tv, si Victor Ciutacu, redactor-sef adjunct al Jurnalului National, au dezbatut caracteristicile si diversele fatete ale puterii identificate de anuarul editat de Banii Nostri in Romania (de decizie, de influenta, financiara si de simbol). Perceptia exercitarii puterii pleaca, in opinia participantilor, de la palierele de simbolistica, cele ale increderii publice si notorietatii, ajungand pana la formele ei institutionale, financiare si, nu de putine ori, oculte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.