Peste sase sute de soferi au fost sanctionati de politistii bucuresteni, in numai doua nopti, aproape o suta dintre conducatorii auto fiind depistati trecand pe culoarea rosie a semaforului. In urma actiunilor politistilor de la Brigada de Politie Ru
Peste sase sute de soferi au fost sanctionati de politistii bucuresteni, in numai doua nopti, aproape o suta dintre conducatorii auto fiind depistati trecand pe culoarea rosie a semaforului. In urma actiunilor politistilor de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, din ultimele doua nopti, s-a constatat ca foarte multi soferi ignora regulile de circulatie. Politistii au supravegheat traficul pe strazile Capitalei si au observat peste sase sute de abateri de la normele rutiere, din care aproape o suta pentru trecere la culoarea rosie a semaforului. Cei care au trecut la culoarea rosie sustin ca nu pun viata nimanui in pericol deoarece pe timpul noptii nu este trafic. Politistii sunt insa de alta parere. Ei spun ca soferii nu ar trebui sa ignore culoarea rosie pentru ca tocmai numarul mare de accidente produse pe timpul noptii a determinat revenirea asupra deciziei de functionare normala a semafoarelor electrice. Atunci cand acestea functionau noaptea doar pe culoarea intermitenta, soferii se deplasau cu viteza foarte mare, avand loc accidente grave.
Mai multi agenti
Pe de alta parte, pentru o mai buna fluidizare a traficului in Bucuresti, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei scoate la concurs, din sursa externa, 50 de posturi de agent, viitorii politisti urmand a conduce motocicletele din dotarea Politiei. Inscrierile se fac la sediul Brigazii, pana la 6 septembrie. In prezent, pe strazile din Bucuresti patruleaza 60 de motociclisti ai Brigazii de Politie Rutiera, interventia lor fiind foarte eficienta in conditiile aglomeratiei din oras, mai ales in contextul cresterii continue a numarului de motociclete si motoscutere. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.