Dupa ce America a rasuflat usurata pentru ca in sfarsit parea ca se face lumina intr-unul dintre cele mai tragice cazuri de crima din ultimii ani, acum, o noua rasturnare de situatie uimeste lumea intreaga: procurorii din Colorado au declarat ieri ca
Dupa ce America a rasuflat usurata pentru ca in sfarsit parea ca se face lumina intr-unul dintre cele mai tragice cazuri de crima din ultimii ani, acum, o noua rasturnare de situatie uimeste lumea intreaga: procurorii din Colorado au declarat ieri ca nu il vor acuza pe profesorul Mark Karr de asasinarea fetitei de sase ani, JonBenet Ramsey. Procurorii au declarat ca au luat aceasta masura pentru ca probele ADN prelevate de la Karr nu se potrivesc cu cele descoperite pe hainele victimei.
Decizia Curtii a fost anuntata cu doar o ora inaintea inceperii procesului, astfel incat audierile au fost anulate, iar Karr a iesit din inchisoare. Nu se stie inca daca autoritatile din nordul Californiei vor incerca totusi sa il aresteze din nou, sub alte acuzatii, care includ si pornografie cu minori.
ADN-ul descoperit pe lenjeria victimei a fost identificat ca apartinand unui barbat alb, insa niciodata pana acum nu s-a descoperit vreo potrivire intre acesta si vreunul dintre suspectii cazului. Ancheta dureaza de zece ani si a fascinat intreaga America.
Acum procurorii au explicat ca "nu exista nici o dovada care sa-l plaseze pe Karr la locul crimei, chiar daca acesta a recunoscut in mod repetat ca el este cel care a ucis-o - accidental - pe micuta JonBenet".
Parintii fetei, care au fost si ei - conform anchetatorilor - pe lista de suspecti, au fost si ei exclusi din cercul suspectilor, din cauza faptului ca ADN-ul lor nu se potriveste cu cel descoperit la locul crimei. Mama fetitei, Patsy Ramsey, a murit la sfarsitul lunii iunie, la varsta de 49 de ani, in urma unui cancer ovarian.
Printre alte dovezi care au fost prelevate de fata locului se numara o urma de pantof, descoperita langa trupul neinsufletit al fetei, si urma unei palme de pe o usa din apropiere.
JonBenet Ramsey, fetita de sase ani cu chip de papusa care participase cu succes la numeroase concursuri de frumusete pentru copii, a fost gasita strangulata in subsolul casei familiei sale din Boulder (Colorado) la o zi dupa anuntarea disparitiei sale pe 25 decembrie 1996. Asasinarea micutei a tinut America in suspans si din cauza multipelor sale semne de intrebare lasate fara raspuns. Parintii lui JonBenet, John si Patsy Ramsey, sustineau ca un intrus a patruns in casa lor, le-a ucis fiica si a aruncat apoi trupul neinsufletit al acesteia in subsolul resedintei. Declaratiile lor nu au fost insa crezute niciodata in totalitate de presa care s-a intrebat daca nu cumva familia este direct implicata in asasinarea fetitei. Suspiciunile in privinta familiei au fost determinate si de catre o scrisoare de trei pagini, gasita pe scarile casei, in care o asa-zisa grupare SBTC ("small foreign faction" - o mica grupare straina) anunta ca fetita a fost rapita si ca doreste o rascumparare de 118.000 de dolari. Scrisoarea fusese redactata intentionat pentru a pune anchetatorii pe o pista falsa. In cei zece ani care au trecut de atunci nu a fost operata nici o arestare si nici un suspect nu a fost retinut de Politie. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.