Problemele economice, precum si gestionarea defectuoasa a fluxurilor anterioare de imigranti sunt motivele pentru care mai multe state membre ale Uniunii Europene ii privesc ca pe niste sperietori pe muncitorii romani si bulgari. Cifre contradicto

Problemele economice, precum si gestionarea defectuoasa a fluxurilor anterioare de imigranti sunt motivele pentru care mai multe state membre ale Uniunii Europene ii privesc ca pe niste sperietori pe muncitorii romani si bulgari.

Cifre contradictorii, critici dinspre Opozitie inspre Putere, lipsa de vigilenta la frontiere. Acestea sunt, in linii mari, principalele ""ingrediente"" ale scandalurilor care au loc in mai multe tari ale Uniunii Europene si care au drept tema imigrantii. Alimentate de iminenta aderare a Romaniei si Bulgariei, discutiile privind mana de lucru tin prima pagina in Marea Britanie, Irlanda, Spania, Italia, Franta si chiar Ungaria. Muncitorii din Romania si Bulgaria risca sa fie sanctionati pentru greselile pe care multe guverne nationale le-au facut in trecut cu privire la alte valuri de imigranti. Greseli care au inclus amnistieri, prezentarea de date incomplete cu privire la numarul strainilor si accesul in numar extrem de mare al cetatenilor provenind din Africa sau Orient.

SI IRLANDA. In timp ce Marea Britanie fierbe, divizata intre tabara care cere restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari si tabara care sustine ca tara are nevoie de acestia, dezbaterii i s-a alaturat si Irlanda. Aflat, alaturi de Londra si Stockholm, pe lista capitalelor care au permis accesul liber al lucratorilor din statele care au aderat la UE in 2004, Dublinul a anuntat ca intentioneaza sa introduca permise de munca speciale pentru cetatenii celor doua tari. ""Standardul de viata in Bulgaria si Romania este atat de mult inferior celui din alte tari, incat vom fi inundati de muncitori care cauta de lucru aici"", a declarat una din sursele citate de Irish Independent.

ALEGERE. Majoritatea strainilor din Marea Britanie prefera sectorul constructiilor


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.