Cei doi ziaristi de la Fox News rapiti in urma cu doua saptamani in Fasia Gaza au fost eliberati, dar nu inainte de fi ""obligati sa se converteasca la islam, sub amenintarea armelor"". Cei doi jurnalisti angajati ai Fox News, rapiti in Fasia Gaz

Cei doi ziaristi de la Fox News rapiti in urma cu doua saptamani in Fasia Gaza au fost eliberati, dar nu inainte de fi ""obligati sa se converteasca la islam, sub amenintarea armelor"".

Cei doi jurnalisti angajati ai Fox News, rapiti in Fasia Gaza la data de 14 august, au fost eliberati ieri, dupa o detentie neobisnuit de lunga. Cei doi au fost pusi in libertate abia dupa ce s-au convertit la islam, sub amenintarea armelor, informeaza AFP. Rapirea ziaristului Steve Centanni, de nationalitate americana, si a cameramanului de origine neozeelandeza, Olaf Wiig, a fost revendicata de gruparea Brigazile Jihadului Sfant, necunoscuta pana acum, care a cerut eliberarea tuturor musulmanilor detinuti in inchisorile americane.
MESAJ. Intr-o inregistrare video primita de Fox News cu cateva ore inainte de eliberarea jurnalis-tilor, cei doi apar separat, citind o declaratie prin care anuntau ca s-au convertit la islam.
In inregistrare, Wiig le-a cerut liderilor occidentali ""sa nu se mai ascunda in spatele mitului «nu negociem cu teroristii»"", citind apoi cateva cuvinte in araba.
O data eliberati, cei doi au dat mai multe detalii despre asa-zisa convertire. ""A fost ceva ce trebuia sa facem, pentru ca aveau arme"", a spus Centanni, oferind un motiv destul de serios pentru trecerea lor la islam.
ATAC. Cu o zi inainte de eliberarea ziaristilor de la Fox News, doi colegi ziaristi au fost raniti in orasul Gaza, in urma unui atac aerian israelian asupra masinii Agentiei Reuters, cu care se deplasau. Unul dintre ziaristii palestinieni, care lucra pentru o organizatie locala, a fost ranit grav, iar un cameraman al agentiei Reuters si-a pierdut cunostinta, in urma atacului. Desi masina blindata purta toate insemnele de identificare pentru vehiculele presei, armata israeliana a anuntat ca vehiculul a fost vizat deoarece nu purta insemne de identificare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.