Desi era considerata favorita, Barcelona s-a facut de ras la Monte Carlo. Gruparea andaluza s-a impus cu 3-0 intr-un meci fara istoric, Ronaldinho, Etoo si Messi fiind simpli spectatori. Nimeni din aturajul Barcelonei nu se gandea la o asa umilint
Desi era considerata favorita, Barcelona s-a facut de ras la Monte Carlo. Gruparea andaluza s-a impus cu 3-0 intr-un meci fara istoric, Ronaldinho, Etoo si Messi fiind simpli spectatori.

Nimeni din aturajul Barcelonei nu se gandea la o asa umilinta in finala Supercupei Europei. ""Sevilla a demonstrat ca poate sa faca lucruri mari. Sa bati cu 3-0 una dintre cele mai mari echipe din lume inseamnna ceva"", a declarat, la final, antrenorul andaluzilor, Juande Ramos.
NEPUTINTA. A fost mai intai triumful din Supercupa Spaniei, in fata concitadinei Espanyol, apoi un 4-0 cu Bayern München, in trofeul Juan Gamper. Pentru stelele Barcelonei, meciul cu FC Sevilla trebuia sa fie o continuitate a succeselor amintite. ""Barcelona este o formatie magnifica. Noi trebuie sa fim destepti si sa jucam in asa fel incat ei sa nu ajunga la poarta noastra"", spunea, inainte de meci, tehnicianul lui Sevilla. Si chiar asa s-a jucat. Barca se poate spune ca a prins cel mai prost meci din ultimii ani. Neputinta. Sevilla a deschis scorul repede, prin Renato (a€™7), intr-un moment in care catalanii inca savurau succesele anterioare. Barca nu a avut reactie si andaluzii au mai punctat o data pe finalul reprizei, prin Kanoute (a€™45).
FERICIRE. S-a facut 3-0 in ultimul minut, cand Maresca a transformat un penalty. Unul dintre cei mai buni jucatori ai invingatorilor a fost Daniel Alves, ales recent cel mai bun jucator al trecutei editii a Cupei UEFA, din juriu facand parte si antrenorii romani Cosmin Olaroiu si Razvan Lucescu. ""Am demonstrat ca putem sa facem si lucruri mari. Sa invingi de o asemenea maniera pe Barcelona este o savoare imensa"", a declarat Alves.
RECUNOSTINTA. Dincolo, tehnicianul detinatoarei Ligii Campionilor, Frank Rijkaard, a recunoscut justetea victoriei lui FC Sevilla: ""Trebuie sa continuam sa muncim. Sevilla a meritat victoria. Doream sa castigam. Am controlat jocul, dar nu ma gandeam sa pierdem. A fost o seara urata"". Altfel, in ciuda masurilor de securitate, celebrul fan al Barcei, poreclit Jimmy Jump, a pacalit fortele de ordine si a patruns pe gazon. Ignorat de cele doua grupari, Jimmy si-a facut numarul si apoi a parasit arena, in aplauzele fanilor catalani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.