A implinit 89 de ani. Nu se sperie de varsta asta si a pus ochii pe 100. Ion Diaconescu si-a sarbatorit ieri ziua de nastere la sediul PNTCD, partid pe care l-a condus odinioara. Neastamparat ca un copil, se plimba de colo-colo. E ora 11:00 si Diaco
A implinit 89 de ani. Nu se sperie de varsta asta si a pus ochii pe 100. Ion Diaconescu si-a sarbatorit ieri ziua de nastere la sediul PNTCD, partid pe care l-a condus odinioara.
Neastamparat ca un copil, se plimba de colo-colo. E ora 11:00 si Diaconescu isi asteapta nerabdator musafirii. Ochii, ingreunati de experienta celor 89 de ani de viata, ii fug tot timpul spre usa. Masa e pregatita, sampania si paharele, cele ce
s-au gasit prin sediu, sunt la locul lor. Radiaza cum vede un nou sosit. Un, doi, trei si... ""La multi ani!"". Sticlele de sampanie sunt desfacute zgomotos. ""Bai baieti, sa nu se creada ca e revolutie aici."" Isi ia un pahar ""de bere"" cu sampanie, se invarteste cu el prin toate incaperile, se intretine cu musafirii si ii goneste mereu sa manance. ""Mai, mergeti la bufet, acolo-sa!""
LA POZE. ""Uite flori, uite bautura, uite carti"", insira liderul taranist cadourile primite. Nu vrea sa discute prea multa politica, dar marturiseste ca se simte mai tanar decat Iliescu, ""cu riscul de a da in mintea copiilor"", si rade cand colegii de partid ii ofera cadou un ceas elvetian aurit. ""Am avut la ceasuri de mana... Toate s-au stricat si s-au rupt. P-asta o sa i-l fac cadou nevesti-mi."" Cand apar cei cu care odata a impartit puterea, jubileaza. Victor Ciorbea, premier, Ioan Muresan, Virgil Petrescu si Nicolae Noica, fosti ministri. Toti vor poza cu sarbatoritul. Cuminte, el se supune, iar maestru de ceremonii este Petrescu. Vine si Emil Constantinescu. Diaconescu il primeste coplesit de emotie, iar fostul sef de stat se bucura ca sarbatoritul se tine bine. ""Ma tin bine, dar picioarele nu prea mai ma tin."" Dupa o ora si ceva, picioarele il lasa. Se odihneste cateva minute si este furat pentru inca o sesiune foto. Poza cu primul-ministru. Poza cu ministrii, cu prietenii. Extenuat, paraseste scena. Chiar nu mai il tin picioarele. Dar ii asteapta pe toti din nou la anul. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.