Fostul spion-sef al Romaniei, generalul Ion Mihai Pacepa, face o analiza a originii actualului antisemitism si terorism international. O ura conceputa in cabinetele serviciilor secrete sovietice si alimentata cu arme si bani. Cu participarea activa a
Fostul spion-sef al Romaniei, generalul Ion Mihai Pacepa, face o analiza a originii actualului antisemitism si terorism international. O ura conceputa in cabinetele serviciilor secrete sovietice si alimentata cu arme si bani. Cu participarea activa a Romaniei comuniste.
In opinia sa, ""Kremlinul ar putea fi considerat castigatorul razboiului din Liban"". Explicatia? Israelul a fost atacat cu armament si rachete rusesti invechite, intrate pe mana teroristilor din intreaga lume.
FAPTE. Terorismul international a fost conceput la Liubianka (cartierul general al KGB-ului), dupa incheierea Razboiului de Sase zile din 1967, relateaza Pacepa in articolul sau, aparut in National Review (SUA), adaugand ca, in calitatea pe care o avea in Romania comunista, a fost martor al acestor masinatiuni. Un mic exemplu: intre 1968 si 1978, numai fortele de securitate din Romania trimiteau saptamanal cate doua avioane cu echipamente militare pentru gruparile teroriste palestiniene din Liban. Iar in 1983 serviciile de informatii externe (DIE) au trimis in Liban munitie pentru AK-47, in valoare de 1.877.000 de dolari. Sfera de influenta a Romaniei comuniste se intindea in Libia, Liban si Siria. Numele de cod al acestei operatiuni de indoctrinare-inarmare era ""SIG"" (""Sionitkie Gosudarstva"" - Guvernele Sioniste), o vasta operatiune de partid si de stat.
Confom lui, lumea islamica era un teren propice pentru presararea ""semintelor urii"" impotriva Americii. A fost suficient sa se bata moneda pe faptul ca ""SUA si Israelul sunt statele fasciste, imperialist-sioniste"", controlate de evrei bogati, pentru a sensibiliza publicul-tinta. ""Islamul era obsedat de oprirea necredinciosilor din tentativa de a-i ocupa teritoriile"", sensibilitatea fiind asigurata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.