In centrul istoric al Bucurestiului, cu amintirea locurilor de demult, cu vechile cladiri ce parca stau sa cada la prima suflare de vant, dar care se integreaza in peisajul locului, consignatiile si magazinele de antichitati au conservat timpul si ar

In centrul istoric al Bucurestiului, cu amintirea locurilor de demult, cu vechile cladiri ce parca stau sa cada la prima suflare de vant, dar care se integreaza in peisajul locului, consignatiile si magazinele de antichitati au conservat timpul si arta la un loc.

Valori vechi, cele mai multe din perioada interbelica, sed cuminti asteptandu-si noii stapani. Pentru cunoscatori, pentru curiosi, pentru pasionati, pentru cumparatori.
INTERZIS MASINILOR. De mai bine de un an, s-a inchis circulatia pentru automobile in centrul istoric bucurestean, masura care a afectat tot comertul locului. ""Vreau sa-mi exprim si eu supararea, pentru ca primarul Sectorului 3 a inchis asa-zisul Centru Istoric - spune, revoltat, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici. Nici macar nu este un Centru Istoric propriu-zis, pentru ca aici nu se gasesc cu valoare istorica decat Palatul Domnesc cu ruinele lui, Biserica Stavropoleos si o biserica Balaceneasca facuta de stramosii mei, Sfantul Dumitru. Insa, in realitate, sunt pravalii, dughene care au fost construite la sfarsitul secolului al XIX-lea si care, in fond, sunt interesante pentru ca evoca o arhitectura cu totul speciala, de negustor. Cu pravalia jos, casa sus, unele dintre ele, destul de interesante. Or, inchiderea acestui centru istoric a fost o tampenie. Intai, pentru ca acolo a omorat comertul. A blocat intrarea la un spital, o universitate, doua biserici, un teatru si la tribunal, ceea ce este absolut scandalos. In acelasi timp, obliga foarte multe institutii sa se gandeasca sa plece de-acolo. S-a creat un fel de paralizie.""

ANTICARIATELE. Casa obiectelor de arta


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.