DEZMINTIRE. Administratia prezidentiala de la Berlin a negat informatiile aparute in presa britanica referitoare la posibilitatea ca Germania sa blocheze aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, informeaza Deutsche Welle. Seful biroului administratiei federale germane a dezmintit orice afirmatii ale presedintelui Horst Kohler, care, conform cotidianului britanic The Guardian, ar fi amenintat ca ar putea bloca amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, pe fondul temerilor referitoare la capacitatea blocului comunitar de a absorbi noi membri.
INTEROGAT. O echipa de politisti a sosit ieri-dimineata la biroul presedintelui israelian, Moshe Katzav, pentru a-l interoga cu privire la acuzatiile de hartuire sexuala formulate impotriva sa si care l-ar putea determina sa demisioneze. Presedintele este banuit ca a abuzat de autoritatea sa si a hartuit sexual doua angajate, amenintandu-le cu concedierea in cazul in care refuza avansurile sale. Politia mai investigheaza si suspiciunile referitoare la modul in care seful statului a administrat dosarele de gratiere care i-au fost remise.
TEHERAN. Iranul va anunta zilele urmatoare un ""important succes"" obtinut de oamenii de stiinta in domeniul nuclear, a anuntat, ieri, un responsabil din domeniu de la Teheran pentru o agentie de presa locala. ""Succesul va intari pozitia Iranului ca stat nuclear"", a adaugat sursa citata.
ACUZATII. Amnesty International a acuzat, ieri, Israelul ca a ucis intentionat civili in cursul campaniei impotriva Hezbollah desfasurata in Liban. Prin urmare, acest stat s-ar face vinovat de crime de razboi, transmite Reuters, citat de Mediafax. ""Probele sugereaza ca distrugerea la scara larga a lucrarilor publice, sistemelor de producere a electricitatii, locuintelor civile si a industriei a facut parte din strategia militara"", se arata in raportul organizatiei.