Beitar - Dinamo / Razboi in vecini Dupa victoria scurta de la Bucuresti, 1-0, Dinamo va incerca sa treaca de Beitar Ierusalim si sa-si continue drumul spre grupele Cupei UEFA. ""Cainii"" trebuie sa profite si de faptul ca echipa israeliana nu

Beitar - Dinamo / Razboi in vecini

Dupa victoria scurta de la Bucuresti, 1-0, Dinamo va incerca sa treaca de Beitar Ierusalim si sa-si continue drumul spre grupele Cupei UEFA. ""Cainii"" trebuie sa profite si de faptul ca echipa israeliana nu beneficiaza de avantajul terenului propriu.

Delegatia dinamovista a ajuns ieri la Sofia, acolo unde aseara, de la ora 21:00, antrenorul Mircea Rednic a condus antrenamentul oficial de pe Stadionul ""George Asparuhov"". Suspendat pentru meciul tur, din Stefan cel Mare, stoperul Cosmin Moti va reveni in primul ""11"" in partida din aceasta seara. De partea cealalta, israelienii se afla de luni in capitala Bulgariei, dar atmosfera din jurul echipei nu este deloc dintre cele mai bune. Presa de la Ierusalim scria ieri ca antrenorul Osvaldo Ardilles este amenintat tot mai serios cu demiterea de patronul rus, Arkady Gaidamak.
STRATEGIE. La plecarea de pe Aeroportul Otopeni, jucatorii dinamovisti au surprins, copiind modelul stelist si refuzand sa acorde vreo declaratie presei. Singurii care au vorbit cu jurnalistii au fost antrenorul Mircea Rednic si unul dintre actionari, Vasile Turcu. ""Toti jucatorii sunt in forma, am tot lotul valid. Ramane de vazut maine sa decid daca incep cu Moti sau cu Goian. Avem sanse sa ne calificam. La 1-0 avem un mic avantaj. Nu mergem sa conservam, mergem sa jucam, ca nu am echipa care sa se apere"", a declarat tehnicianul trupei din Stefan cel Mare. ""Nu stiu inca formula de start, cu un atacant, doi, trei, veti vedea cu putin timp inainte de meci. Vreau sa le urez succes stelistilor"", a mai spus Rednic. In incheiere, antrenorul a tinut sa mai precizeze ca Ganea va juca din primul minut. ""I-am zis lui Ganea ca va fi titular. Eu discut mereu inaintea meciurilor cu jucatorii. Nici lor nu le este usor, nici mie. I-am promis ca va juca inca dinaintea meciului cu Timisoara, si eu ma tin de cuvant.""
OPTIMISM. La randul sau, actionarul Vasile Turcu este mult mai optimist: ""Suntem destul de bine pregatiti, motivati, iar calificarea o avem in buzunar. Rednic a urmarit in ultimele zile cu multa atentie meciul din tur, care a fost mai mult polo decat fotbal, din cauza terenului. Daca avem 1-0 va inscrie Niculescu, la 2-0 s-ar putea sa marcheze Ganea sau Catalin Munteanu"", a declarat oficialul alb-rosiilor. Intrebat despre faptul ca patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, a pronosticat o necalificare a lui Dinamo, Vasile Turcu a spus: ""Nu mai co-mentez declaratiile lui Iancu, daca asa este mentalitatea conducatorilor nostri si noi ca romani ne dorim raul, asta este, n-am ce sa mai comen-tez. Stelei si Rapidului le urez succes, este normal, sunt echipe romanesti si vreau tot binele din lume romanilor mei"".
ADVERSAR. Tensiunea domneste in lotul israelienilor de la Beitar, din randurile carora va lipsi stoperul Ben Yosef, accidentat in ultimul meci. Nemultumit de jocul mai putin reusit, in conditiile in care clubul a cheltuit foarte mult pentru intarirea lotului, patronul rus, Arkady Gaydamak, se pare ca l-ar fi amenintat pe antrenorul argentian, Osvaldo Ardilles, ca meciul din Cupa UEFA este unul esential pentru pastrarea postului. ""Vom juca ofensiv. Este singura noastra sansa. Cred ca 0-1 nu este un rezultat imposibil de remontat chiar daca nu putem juca pe teren propriu"", a declarat Ardilles.

SICANE ISRAELIENE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.