Dupa cateva zile petrecute ca-n cuptor, ieri vremea s-a schimbat radical. Temperatura a scazut brusc in nord, vest si centru cu aproximativ zece grade, semnalandu-se ploi torentiale si vijelii. Vremea va continua sa fie instabila si astazi. Vor m
Dupa cateva zile petrecute ca-n cuptor, ieri vremea s-a schimbat radical. Temperatura a scazut brusc in nord, vest si centru cu aproximativ zece grade, semnalandu-se ploi torentiale si vijelii.

Vremea va continua sa fie instabila si astazi. Vor mai fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina, potrivit unei atentionari emise de ANM, cotata cu cod galben. De altfel, Ministerul Mediului a trimis ieri o atentionare asupra evolutiei periculoase a vremii catre 31 de judete. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si jumatatea de est a Transilvaniei, local cantitatile de apa vor atinge si depasi 15... 30 l/mp.
50 DE GRADE. Zilele trecute au fost deosebit de calde si la malul marii, la Constanta depasindu-se 36 de grade Celsius, cu mult peste norma climatologica a acestei perioade, iar termometrele de pe plaja din Mamaia aratau ieri la pranz 50 de grade Celsius. Incepand de astazi, pe litoral temperatura aerului va scadea - maxima va fi de 28 grade - , iar vremea va fi usor instabila, cu ploi, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Totusi, soarele va alunga norii, iar temperatura apei marii se va situa in jurul valorii de 22 de grade. Vestea buna este ca in perioada urmatoare vom scapa atat de canicula, cat si de ploile torentiale sau vijelii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.