Directorul general in functie al societatii comerciale Hidroelectrica SA, Traian Oprea, dar si alti patru angajati ai institutiei au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care sunt acuzati ca au prejudiciat societatea c
Directorul general in functie al societatii comerciale Hidroelectrica SA, Traian Oprea, dar si alti patru angajati ai institutiei au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care sunt acuzati ca au prejudiciat societatea cu 1,8 milioane de euro.

Printre inculpati se numara George Asan Lavinius, director adjunct al directiei marketing, si seful Serviciului contracte si achizitii interne, Ioan Trif. Alaturi de ei, in acelasi dosar vor fi judecati la Tribunalul Bucuresti si sase oameni de afaceri din lumea interlopa, se arata intr-un comunicat al DNA.
Angajatii Hidroelectrica, societate cu capital de stat, sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit anchetatorilor, directorul Traian Oprea si ceilalti reprezentanti ai societatii au aprobat achizitia unor echipamente electronice contrafacute si la suprapret, in perioada septembrie-decembrie 2004. Megaescrocheria a fost posibila cu sprijinul firmei ENOL Group SA, administrata de nimeni altul decat cel care a fost mare mahar in Ministerul Industriilor, Silviu Boghiu, fost director al Electrica SA, trimis deja in judecata pentru coruptie in dosarul Electrica Banat. Produsele au fost achizitionate de societatea Hidroelectrica la preturi de pana la 38 de ori mai mari decat pretul pietei, desi de fapt erau chinezesti si fusesera procurate de la tarabe din complexul comercial Dorally.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.