Astazi este programat pentru a incepe cel de-al doilea proces de pana acum al fostului dictator Saddam Hussein, acuzat de genocid, dupa ce a ordonat asasinarea in masa a 100.000 de kurzi in perioada 1987-1988 in Kurdistanul irakian. Saddam Hussei
Astazi este programat pentru a incepe cel de-al doilea proces de pana acum al fostului dictator Saddam Hussein, acuzat de genocid, dupa ce a ordonat asasinarea in masa a 100.000 de kurzi in perioada 1987-1988 in Kurdistanul irakian.

Saddam Hussein si sase fosti responsabili irakieni sunt acuzati de grave violari ale drepturilor omului. Sentinta pentru primul proces al lui Saddam, cel in care a fost deja gasit vinovat de moartea a aproape 150 de persoane din satul Dujail, urmeaza a fi pronuntata la16 octombrie, fostul lider irakian riscand sentinta cu moartea. Intre timp, Saddam ""face sport si mananca bine"". (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.