Ne supravegherea copilului de catre parinti duce de multe ori la tragedii. Daca dispare accidental sau daca este rapit, copilul poate avea soarta Larisei, Andreei sau Narcisei - fetitele care si-au pierdut viata din cauza ca parintii nu erau langa

Ne supravegherea copilului de catre parinti duce de multe ori la tragedii. Daca dispare accidental sau daca este rapit, copilul poate avea soarta Larisei, Andreei sau Narcisei - fetitele care si-au pierdut viata din cauza ca parintii nu erau langa ele.

Politia romana a dat publicitatii mai multe statistici ingrijoratoare privind numarul copiilor disparuti. In evidenta Directiei de Investigatii Criminale, la sfarsitul lunii iunie figurau disparuti 306 minori, in acest an fiind inregistrate de sapte ori mai multe disparitii fata de aceeasi perioada a anului trecut. Anchetatorii au constatat ca, in majoritatea situatiilor, disparitiile au fost voluntare, pe fondul nesupravegherii de catre parinti, apartinatorii legali sau factorii responsabili din unitatile de ocrotire. O alta cauza care a determinat plecarile repetate de la domiciliu este si aceea ca minorii au fost lasati in grija bunicilor sau a altor rude, parintii sau apartinatorii legali fiind plecati la munca in strainatate.

DISPARUTA. Andreea Mihaela Dodan, 1999-2005


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.