Franta i-a dezamagit pe cei care vedeau in militarii sai o posibila coloana vertebrala a fortei internationale din Liban, iar Italia pregateste, la randul ei un contingent mai mic decat cel anuntat. Decizia Frantei de a limita la 200 numarul mil
Franta i-a dezamagit pe cei care vedeau in militarii sai o posibila coloana vertebrala a fortei internationale din Liban, iar Italia pregateste, la randul ei un contingent mai mic decat cel anuntat.


Decizia Frantei de a limita la 200 numarul militarilor trimisi in Liban in cadrul fortei internationale din Liban provoaca ""stupoare"" in Israel. Potrivit AFP, un oficial din Ministerul israelian de Externe s-a aratat dezamagit si nedumerit de aceasta hotarare, care vine contra asteptarilor pe care comunitatea internationala le avea din partea Parisului. Organizatia Natiunilor Unite (ONU) estima chiar ca efectivele militare trimise de Franta in Liban vor reprezenta ""scheletul"" pe care sa se alcatuiasca forta de mentinere a pacii.
REDUCERE. Nici vestile din Italia nu sunt mai bune. Potrivit presei peninsulare, contingentul de 3.000 de militarui, promis initial de Guvernul lui Romano Prodi, va fi de fapt de maximum 2.200 de oameni, sustinuti de o forta navala mai redusa decat se anuntase initial.
Controverselor privind forta internationala din Liban li s-au adaugat si reactiile la raidul aerian israelian, care a avut loc sambata in estul Libanului. Secretarul general al ONU, Kofi Annan, a apreciat ca actiunea a incalcat armistitiul. Israelul a declarat ca atacul asupra unei pozitii Hezbollah din estul Libanului a fost o actiune defensiva.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.