Liderul PIN, Cozmin Gusa, a afirmat ieri ca vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a fost, inainte de 1989, ""ofiter acoperit"" si ca senatorul independent Ioan Talpes ""este inca ofiter activ"". ""Cei care vor sa afle adevarul ar trebui sa stud

Liderul PIN, Cozmin Gusa, a afirmat ieri ca vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a fost, inainte de 1989, ""ofiter acoperit"" si ca senatorul independent Ioan Talpes ""este inca ofiter activ"".

""Cei care vor sa afle adevarul ar trebui sa studieze ce facea, in 1989, Teodor Melescanu, la Viena, foarte aproape de locul in care a fost «sinucis» Marin Ceausescu. Ofiterii acoperiti ai fostei Securitati au ramas, in mare parte, ofiteri acoperiti ai actualelor servicii secrete"", a spus Gusa ieri. El a adaugat ca se indoieste ca aceasta ""calitate"" a vicepresedintelui liberal va fi facuta publica. Liderul PIN a apreciat ca in jurul CNSAS are loc o ""mascarada de negocieri subterane"", din cauza ca saptamana viitoare vor fi luate in discutia Colegiului ""nume grele"".
DESPRE FOSTUL SEF SIE. Despre senatorul Ioan Talpes, Gusa a aratat ca ""este un fost apropiat al familiei Ceausescu si este un fost sef al SIE care nu a facut nimic pentru deconspirarea Securitatii"". De altfel, Talpes a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca vor urma ""al doilea si al treilea val"" de dezvaluiri privind colaboratori ai Securitatii, care vor aduce ""surprize serioase"", pentru ca, desi majoritatea politicienilor cred ca au existat doua arhive, au fost de fapt trei. El a mai precizat ca a treia arhiva cuprinde filme si microfilme speciale, cu date esentiale din dosare, care se afla acum in administrarea serviciilor secrete, si s-au descoperit intamplator, pe vremea cand era director SIE si cand biroul sau a fost zugravit. ""Nu era tavan fals, era un rigips puternic, si era plin. Eu sunt sigur ca se vor dezvalui, nu si cele operative"", a spus Talpes.

NEGARI SI REPLICI DURE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.