Fuga din Romania a lui Omar Hayssam a lansat comisii si comitete in cautarea vinovatilor. CSM ii cauta de greseli pe procurori si pe judecatorii care au dispus eliberarea, Comisia de Disciplina a Penitenciarului Rahova il cauta la vinovatie pe me
Fuga din Romania a lui Omar Hayssam a lansat comisii si comitete in cautarea vinovatilor.

CSM ii cauta de greseli pe procurori si pe judecatorii care au dispus eliberarea, Comisia de Disciplina a Penitenciarului Rahova il cauta la vinovatie pe medicul Constantin Tanasescu, procurorii DIICOT ii cauta pe cei care l-au ajutat pe Omar sa iasa din tara. Parlamentul vrea si el sa stie, prin toate comisiile cu competenta in aceasta afacere, care a lasat fara sefi Parchetul Instantei Supreme, dar si trei servicii secrete, ce si cum s-a intamplat, cine-i vinovat, dar mai ales cum prevenim fenomene gen Omar Hayssam. Mai ales ca nu este prima data cand un invinuit sau inculpat, eliberat de instanta, reuseste sa fuga din tara pe sub nasul autoritatilor aproape incompetente in a pune in practica o interdictie dispusa de instanta. Este foarte bine ca se cauta vinovatii, ca se scot la iveala toate neregulile savarsite de unul ori de altul. Numai ca de atata amar de vreme, de cand am patit rusinea de a scapa un acuzat de terorism, nu am auzit ca vreun oficial al politiei de frontiera sa-si fi dat demisia pentru ca subordonatii lui n-au pazit cum trebuie granitele ""securizate"". Nici vreo scuza pentru asta de la ministrul de Interne, Vasile Blaga. Nici vreo suparare de-a ministrului Justitiei, Monica Macovei, care ar trebui sa fie indignata, pentru ca o decizie judecatoreasca nu este strasnic executata. Auzim insa de medicul Tanasescu si de ""adeverinta"" lui care ar fi contribuit la eliberarea lui Omar, fara sa intelegem de ce nimeni nu vrea sa faca vorbire despre expertiza medico-legala, semnata de noua medici renumiti care-l diagnosticau pe sirian cu cancer la colon. Nu raspundem la intrebarile Comisiilor juridice ale Parlamentului atunci cand suntem intrebati despre asemenea omisiune, dar il dam ""disparut"" pe Tanasescu, numai pentru ca s-a internat la alt spital decat cel in care l-am cautat. Parca suna a distragere a atentiei. De la ce? Poate de la faptul ca suntem un stat care nu poate tine inauntrul teritoriului sau un inculpat decat daca acesta este arestat? Un stat care vrea sa intre in Uniunea Europeana, dar care nu este in stare sa puna in executare o masura dispusa de judecator. Brr! (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.