Pe agenda procurorilor anticoruptie, alaturi de Porumboiu mai sunt citati presedintele LPF, Dumitru Dragomir, patronul Jiului, Alin Simota, precum si fostul conducator de la FC National, Gino Iorgulescu. Fostul presedinte al formatiei FC Vaslui, A
Pe agenda procurorilor anticoruptie, alaturi de Porumboiu mai sunt citati presedintele LPF, Dumitru Dragomir, patronul Jiului, Alin Simota, precum si fostul conducator de la FC National, Gino Iorgulescu.

Fostul presedinte al formatiei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a fost audiat pentru a doua oara de DNA. Ieri, procurorii anticoruptie l-au citat pe fostul mare arbitru intr-unul din dosarele pe care acestia le instrumenteaza privind anumite aranjamente cu jucatorii.
RECLAMATIE. Totul a plecat de la o reclamatie facuta de presedintele lui FC National, Constantin Iacov, care a prezentat inregistrari telefonice inaintea unui meci al gruparii ""bancare"" cu Pandurii Tg. Jiu, disputat in returul sezonului trecut. Oficialul celor din Cotroceni sustine ca a fost sunat de Porumboiu, care i-ar fi promis bani pentru ca echipa sa sa castige in fata gorjenilor, formatie aflata in lupta pentru evitarea retrogradarii cu FC Vaslui. ""Mi s-au oferit 60.000 de dolari pentru a invinge"", a precizat Iacov. La final, FC National s-a impus cu scorul de 3-2, insa Iacov ar fi refuzat banii. Iacov a mai precizat ca amintita suma a fost promisa si de un alt oficial al clubului care se afla in lupta cu Pandurii, este vorba despre Alin Simota, patronul Jiului Petrosani. Presedintele lui FC National a declarat ca a primit 30.000 de dolari din partea lui Simota, suma inregistrata in contabilitatea clubului.
SOLICITARE. Pe lista lui Iacov apare si presedintele LPF, Dumitru Dragomir, precum si fostul conducator al gruparii din Cotroceni, Gino Iorgulescu, ambii citati in dosarul privind vanzarea terenului pe care s-a construit actualul sediul al Ligii. Altfel, DNA a anuntat ca a solicitat autoritatilor judiciare din mai multe tari din Europa si din Asia relatii privind transferurile de jucatori in perioada 1990-2006, in special cazurile lui Adrian Mutu, cedat de Dinamo la Inter Milano in anul 2000, si a lui Florin Bratu, vandut de Rapid la Galatasaray Istanbul in anul 2003. Procurorul-sef, Daniel Morar, a reamintit ca Gigi Becali este acuzat de evaziune fiscala, in valoare de un milion de euro, bani proveniti din plata salariilor catre jucatorii Stelei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.