Windows Live OneCare
safety scanner asigura scanarea si verificarea starii de ""sanatate"" a PC-urilor. Microsoft a extins, la nivel international, disponibilitatea serviciului pe baza
de abonament.

In 2003, Microsoft a cumparat antivirus romanesc, RAV-ul de la GeCad. Compania lui Radu Georgescu s-a lansat in alte proiecte IT, iar o echipa romaneasca a plecat la Bill Gates ca sa continue dezvoltarea RAV-ului intr-un produs de securitate complex. Dupa o perioada de beta-teste, Windows Live OneCare a devenit disponibil in acest an: antivirus, antispyware, back-up, reglare a sistemului, plus suport tehnic. Varianta comerciala a functionat la inceput in Statele Unite (abonament anual in valoare de 50 de dolari pentru trei PC-uri), iar de saptamana aceasta exista o oferta internationala (http://safety. live.com).
ROMANII. ""Cativa dintre programatorii romani care au venit de la GeCAD au lucrat la tehnologia antivirus si antispyware folosita in Windows Live OneCare"", ne-a declarat Tudor Galos, Desktop Product marketing manager. ""In plus, inginerii proveniti de la GeCAD au avut o contributie esentiala la dezvoltarea tehnologiei antimalware folosita in alte produse de siguranta si securitate Microsoft"", mai spune reprezentantul Microsoft.
Componentele serviciului OneCare sunt Protection Plus, Performance Plus, Backup and Restore si Instant Support. Protection Plus protejeaza calculatorul prin intermediul unui antivirus, al unui antispyware, al unui firewall bidirectional si prin intermediul update-urilor automate. Componenta
Backup and Restore scaneaza discul dupa fisierele noi sau care au fost modificate de la ultimul back-up, si improspateaza back-up-ul cu modificarile efectuate, reducand timpul necesar alocat de obicei unor astfel de operatiuni.