Aproximativ 75% dintre americani pot numi cel putin doi dintre cei sapte pitici din ""Alba ca Zapada"", in timp ce doar 25% pot identifica doi judecatori de la Curtea Suprema de Justitie a SUA, conform unui nou sondaj, preluat de Rompres. Potrivi
Aproximativ 75% dintre americani pot numi cel putin doi dintre cei sapte pitici din ""Alba ca Zapada"", in timp ce doar 25% pot identifica doi judecatori de la Curtea Suprema de Justitie a SUA, conform unui nou sondaj, preluat de Rompres.

Potrivit sondajului - realizat de Zogby International - 57% dintre americani il pot identifica cu usurinta pe Harry Potter, eroul cartilor semnate de J.K. Rowling, dar doar 50% sunt in stare sa spuna numele premierului britanic, Tony Blair.
HOMER. De asemenea, 60% dintre respondenti au stiut ca Bart este fiul lui Homer din serialul de televiziune ""The Simpsons"", in timp ce doar 20% au putut numi o epopee a poetului grec Homer.
Intrebati fiind de pe ce planeta venea Superman, 60% dintre subiectii sondajului au raspuns corect ""Krypton"", dar doar 37% au stiut ca Mercur este cea mai apropiata planeta de Soare.
Totodata, americanii sunt mult mai familiari cu personajele principale din serialul ""Three Stooges"" - Larry, Curly si Moe - (74%) decat cu cele trei puteri ale statului: executiva, legislativa si judecatoreasca (42%).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.