Intr-un interviu pe care ni l-a acordat in exclusivitate anul trecut la Budapesta, Johan Edlund le transmitea fanilor romani ca le va aduce metalul in curand. Si s-a tinut de cuvant. La 23 septembrie, la Sala Agronomia, Tiamat va canta pentru prima data in Romania.

Ceea ce n-a reusit nici un organizator de spectacole cu pretentii au reusit cei de la Metalfan, care, desi
n-au implinit decat doi ani de existenta, au intrat binisor in breasla.
I-au adus anul acesta si pe cei de la Lake of Tears, care au fost incantati atat de primirea care li s-a facut, cat si de publicul de pe plaiuri mioritice. De data aceasta, ""metalistii"" impreuna cu One Event & Cynyca€™s Masterplan aduc la Bucuresti pe Tiamat, una dintre cele mai de succes trupe suedeze de gothic metal. Alaturi de Type O Negative sau de Paradise Lost, formatia a ""garnisit"" programul multor festivaluri de gen. Trupa cu nume de zeita babiloniana a fost in turneu in SUA alaturi de Black Sabbath si de Motorhead. A avut sali pline in timpul turneelor in Europa, unde a fost cap de afis. A facut furori in Israel, Nightwish a cantat in deschiderea catorva dintre spectacolele trupei, iar colegi de scena le-au fost de multe ori Hypocrisy si Pain, formatiile lui Peter Tagtgren, dar si Sirenia sau Theatre of Tragedy. ""Nu conteaza cine canta inaintea noastra sau dupa noi, totul e sa cantam bine si sa ne simtim bine"", spune liderul formatiei, Johan Edlund. Iar ""fratele Satanfuck"", pe numele sau adevarat Anders Iwers, declara ca la fiecare show incearca sa dea 200% din ce pot.
ISTORIE. Tiamat i-a cucerit definitiv pe rockeri, inclusiv pe cei romani, in 1994, cand s-au situat in toate topurile de specialitate. ""Vizionarul"" Johan Edlund a fost declarat ""Cel mai bun solist"", ""Wildhoney"" - ""Cel mai bun album"", iar ""The sleeping beauty"" - ""Cea mai buna piesa"", si asta nu numai in revistele de gen din Vest, ci si in autohtonul Heavy Metal Magazine. Multi admiratori sunt nostalgici, fiindca Tiamat a trecut din zona black metal la un sound atmosferic, dar Johan declara, de fiecare data, ca vremea amaraciunii pure s-a sfarsit si ca nu vrea sa fie tipul de artist care creeaza doar o stare de tristete si de melancolie. Discografia Tiamat cuprinde: ""Sumerian Cry"" - 1990, ""The Astral Sleep"" - 1991, ""Clouds"" - 1992, ""Wildhoney"" - 1994, ""A Deeper Kind Of Slumber"" - 1997, ""Skeleton Skeletron"" - 1999, ""Judas Christ"" - 2002, ""Prey"" - 2003, iar in 2006 a scos DVD-ul ""Church Of Tiamat"".
Biletele s-au pus in vanzare la sediul Metalfan, din Bulevardul Natiunile Unite nr. 8, bl. 104, sc. 5, et. 6, ap. 100. Vor fi 1.200 de bilete la pretul de 55 RON, iar dupa epuizarea acestora vor mai fi disponibile alte 800 la pretul de 65 RON.

OAMENII IN NEGRU DIN BISERICA TIAMAT