Olanda, cea mai periculoasa rivala a tricolorilor in cursa pentru Euro 2008, a calcat in picioare Irlanda in ultima partida amicala dinaintea debutului preliminariilor. Adversarele Romaniei in Grupa G de calificare la Euro 2008 au castigat fara pr

Olanda, cea mai periculoasa rivala a tricolorilor in cursa pentru Euro 2008, a calcat in picioare Irlanda in ultima partida amicala dinaintea debutului preliminariilor.

Adversarele Romaniei in Grupa G de calificare la Euro 2008 au castigat fara probleme ultimele meciuri de pregatire inaintea startului preliminariilor. Miercuri seara, Olanda a spulberat cu 4-0 Irlanda, Belarus a trecut cu 3-0 de Andorra, iar Albania a invins cu acelasi scor selectionata statului San Marino. Exceptie a facut doar Luxemburg, care a pierdut, 0-1, in fata Turciei.
LA SCOR. Huntelaar, de doua ori, Robben si Van Persie au semnat cele patru goluri ale ""portocaliilor"" in partida de la Dublin cu Irlanda. Selectionerul Marco van Basten a trimis pe teren urmatorii jucatori: Van Der Sar - Heitinga, Ooijer (Jaliens a€™77), Mathijsen, De Cler (Emmanuelson a€™61) - Landzaat (De Jong a€™46), Schaars, Van Der Vaart, Van Persie - Huntelaar, Robben (Kuyt a€™46). Intr-un alt amical, disputat la Minsk, Belarus a invins Andorra cu 3-0, prin golurile marcate de Hleb, Bulyga si Kornilenko. Cu acelasi rezultat a castigat si Albania in San Marino. Pentru albanezi au inscris Tare, Skela si Lala.
ESEC. Campioana mondiala Italia a pierdut primul meci cu Roberto Donadoni pe banca tehnica, 0-2 cu Croatia. Marco Amelia, in mod normal al treilea portar al ""azzurrilor"", a fost singurul din cei 23 de campioni mondiali prezent in lotul pentru aceasta partida. Desi a fost doar o intalnire de pregatire, nu au lipsit confruntarile intre suporteri. La inceputul meciului, circa 100 de fani croati, reuniti in peluza sud, i-au provocat pe ""ultrasii"" din Livorno, cunoscuti ca fiind apropiati ai extremei stangi. Croatii au format o uriasa svastica umana, ceea ce a dus la interventia fortelor de ordine.
DEBUTURI. Mai multe reprezentative europene au disputat primele meciuri sub comanda actualilor selectioneri. La Gelsenkirchen, Germania, cu Joachim Low pe banca, a invins cu 3-0 Suedia. O victorie si mai clara a obtinut Anglia, la prima partida pentru noul antrenor Steve McClaren. Selectionata Albionului a spulberat cu 4-0 campioana europeana en-titre, Grecia. In schimb, Serbia, fara Muntenegru, dar cu spaniolul Javier Clemente pe banca, a invins Cehia cu 3-1, stricand ultimul meci al lui Pavel Nedved in echipa nationala. In sfarsit, Brazilia, o sud-americana, a scos doar un egal, 1-1, cu Norvegia la debutul lui Dunga in functia de selectioner. E adevarat ca din lotul Selecao nu au facut parte vedetele Ronaldo, Ronaldinho sau Adriano.

NOROC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.