Deputatul PNL de Valcea Emilian Francu neaga ca ar fi avut vreo colaborare cu Securitatea, desi exista un document in care acesta recunoaste ca a avut legaturi ""de serviciu"" . Actul notarial a fost semnat si predat in perioada campaniei electorale

Deputatul PNL de Valcea Emilian Francu neaga ca ar fi avut vreo colaborare cu Securitatea, desi exista un document in care acesta recunoaste ca a avut legaturi ""de serviciu"" . Actul notarial a fost semnat si predat in perioada campaniei electorale din 2000. Ieri, deputatul PNL a explicat ca notele semnate in calitate de ghid al Biroului de Turism pentru Tineret (BTT) sunt unele ""nevinovate"". ""Mergeam cu copiii in excursii, iar la intoarcere trebuia sa dau in scris sefului BTT ca nimeni nu a fugit din grup sau ca nu au fost incidente. Nu au facut rau nimanui. Poate ca acel sef preda mai departe inscrisurile, insa eu nu am avut contact direct cu Securitatea, nu am fost colaborator"", a declarat deputatul. El spune ca a semnat informari si in perioada in care a fost sef al Compartimentului Personal de la Posta, insa aceasta sarcina ar fi fost prevazuta in fisa postului. Deputatul sustine ca nu are dosar la CNSAS si nu are de gand sa isi dea demisia.
SOMATIE. In schimb, colega de partid a lui Francu, Mona Musca, a ramas ieri si fara sprijinul politic al organizatiei PNL Bucuresti, conducerea filialei somand-o sa demisioneze din Parlament ca urmare a colaborarii cu Securitatea. Liderul organizatiei, Ludovic Orban, a declarat ca organele de ancheta ar trebui sa se autosesizeze pentru falsul in declaratii in cazul Musca. Pe de alta parte, liberalul Marius Oprea i-a acuzat pe democratii Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, si Aurel Teodorescu, directorul Oficiului pentru migratia fortei de munca, ca au fost ofiteri ai Securitatii. Teodorescu a recunoscut ca a fost ofiter de contrainformatii, iar liderul PD Emil Boc a solicitat CNSAS sa verifice daca cei doi au colaborat cu Securitatea ca politie politica. (Alexandra Chivu)

CLICK PE IMAGINE PENTRU A MARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.