Se ingrozesc multi cand aud diagnosticul de degenerescenta maculara, tremurand de frica de a nu orbi. Prof. dr. Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgente Oftalmologice, spune ca totusi nimeni n-a ajuns la pierderea totala a vederii din pricina de
Se ingrozesc multi cand aud diagnosticul de degenerescenta maculara, tremurand de frica de a nu orbi. Prof. dr. Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgente Oftalmologice, spune ca totusi nimeni n-a ajuns la pierderea totala a vederii din pricina degenerescentei maculare.

Aceasta este frecventa la 50-60 de ani. Printre cauze se afla si tulburarile vasculare, dar e vorba si despre o predispozitie genetica. In cazul degenerescentei maculare a adultului, se administreaza un vasodilatator si un medicament de protectie vasculara. Adultul cu aceasta boala trebuie sa-si supuna ochii la efort vizual. Daca nu mai poate citi cu ochelari, trebuie sa apeleze la o lupa speciala, ca antrenament al ochilor. Printre celulele deteriorate ale ochiului exista si celule bune, care trebuie antrenate cu efort vizual intens. La acesti bolnavi ruperea unui vas este mai usoara si apar hemoragii oculare. Sa se fereasca bolnavul de accese de tuse si de constipatie. Degenerescenta maculara apare si la copiii de 5-10 ani. Nu este o boala de speriat, copilul nu va fi nevazator, dar nu va avea o acuitate vizuala foarte buna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.