Aplicatia eLearning, produsa de firma romaneasca SIVECO, solutie de instruire asistata de calculator, a ajutat multi europeni si americani sa invete repede si placut. Produsul si-a surclasat concurenta si a obtinut premiul I la ""Mondialele IT"" in a

Aplicatia eLearning, produsa de firma romaneasca SIVECO, solutie de instruire asistata de calculator, a ajutat multi europeni si americani sa invete repede si placut. Produsul si-a surclasat concurenta si a obtinut premiul I la ""Mondialele IT"" in anul 2005.

Gestiunea fluxurilor de facturi dintre farmacisti si casele de asigurari de sanatate din Franta se face tot cu un program romanesc, la fel, centralizarea datelor de la toate cabinetele medicale din Croatia cu un soft care poarta semnatura SIVECO. Sunt doar cateva exemple, compania SIVECO, liderul caselor romanesti de software, avand astazi 1.800 de clienti in strainatate si 450 in tara, iar cea mai mare parte a exporturilor este realizata in Europa si in SUA. ""Intre solutiile care s-au bucurat si se bucura de succes pe pietele externe sunt eHealth si eLearning, dar si proiectele la cheie care urmaresc dezvoltarea de aplicatii internet/ intranet"", declara Irina Socol, director general al SIVECO. Printre clientii cei mai fideli se numara SUA, Germania, Israel, Franta, Belgia etc.
RECUNOASTERE. SIVECO Romania s-a infiintat in anul 1992 si s-a specializat pe executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin internet si intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si un numar mare de utilizatori. Insa, cele mai cunoscute sunt solutiile sale de eHealth, eBussines si eLearning, spune Irina Socol. Ea adauga ca cea mai mare notorietate pe pietele externe o are solutia de instruire asistata de calculator, eLearning, care a reusit sa surclaseze lideri mondiali in domeniu si sa obtina distinctii la nivelul cel mai inalt.
TROFEU. ""In anul 2004, Comisia Europeana a nominalizat produsul eLearning AeL la European IST Prize - ceea ce echivaleaza cu o nominalizare la Premiile OSCAR in domeniul IT, iar in 2005, marele juriu al World Summit for Information Society a desemnat lectiile multimedia produse si distribuite in liceele romanesti de catre SIVECO Romania in cadrul programului Lectiile AeL, castigator al locului I la Mondialele IT - World Summit Award. Tot in 2005, AeL primeste Honorable Mention la eEurope Awards for eGovernment, la Manchester"", declara directorul general al companiei SIVECO.
LIDER. Performantele pe care le-a inregistrat indreptatesc compania SIVECO sa se considere lider regional. ""Inainte ca Intel Capital sa decida sa devina actionar al companiei noastre, SIVECO Romania a trecut prin audituri extrem de amanuntite, care au demonstrat viabilitatea firmei si ca suntem capabili sa devenim un lider regional. Companiile americane au criterii de evaluare tehnice, economice si etice extrem de dure, iar noi am reusit sa demonstram ca ne incadram in toate"", opineaza Irina Socol. Inca de la infiintare, compania a mentinut un ritm de crestere de aproximativ 50%, cifra de afaceri a firmei crescand direct proportional cu numarul de clienti, ajungand in 2005 la aproximativ 37 de milioane de dolari. In prezent exista peste 450 de clienti in Romania si peste 1.800 in strainatate, in 35 de tari ale lumii. In 2005, 34% din cifra de afaceri SIVECO a provenit din export.
INTEL. Gigantul Intel Capital a pus ochii pe SIVECO si a cumparat 32,5% din portofoliul de actiuni al companiei. Interesul investitorilor pentru companie se datoreaza portofoliului de produse si proiecte, si in mod special proiectului derulat la Ministerul Educatiei (SEI). Un argument temeinic l-a constituit expertiza echipei noastre de specialisti"", spune directorul general al companiei.
""Investitia Intel nu inseamna doar bani, pentru ca Intel a investit in SIVECO Romania in primul rand incredere si ne-a oferit acces la platforme tehnologice de ultima generatie, instrumente IT de inalta performanta si, nu in ultimul rand, training de calitate pentru specialistii nostri. Credem ca aceasta colaborare tehnologica se va materializa in produse din ce in ce mai competitive, generatoare de valoare adaugata ridicata pentru utilizatorii solutiilor SIVECO Romania"", adauga Irina Socol.
In urma acestei investitii, Intel Capital si Polish Enterprise Fund V (un fond de investitii administrat de EI) detin 32,5% din pachetul de actiuni, SIVECO Netherlands BV - 42,2% iar managementul romanesc - 25,3%.

EVOLUTIA COMPANIEI SIVECO, PAS CU PAS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.