Tigarile si alcoolul fac impreuna de 40 de ori mai multe victime decat toate drogurile la un loc. Autoritatile britanice fac demersuri pentru modificarea vechii clasificari a drogurilor, astfel incat sa fie incluse la categoriile A si B bauturile
Tigarile si alcoolul fac impreuna de 40 de ori mai multe victime decat toate drogurile la un loc.

Autoritatile britanice fac demersuri pentru modificarea vechii clasificari a drogurilor, astfel incat sa fie incluse la categoriile A si B bauturile alcoolice si tutunul. Un raport emis de Comisia parlamentara pentru Stiinta si Tehnologie din Marea Britanie semnaleaza ca tutunul si alcoolul ar trebui considerate mai periculoase pentru sanatate decat droguri precum ecstasy sau LSD. Membrii comisiei sustin ca actualul sistem britanic de clasificare a drogurilor nu este util, deoarece nu include tigarile si alcoolul.
Conform sistemului propus de profesorul Colin Blakemore, directorul Consiliului de Cercetare Medicala din Anglia, bauturile alcoolice ar trebui sa fie trecute in categoria de droguri din clasa A, iar tutunul ar trebui considerat un drog de categoria B. ""Am inclus tigarile si alcoolul in noua clasificare a drogurilor pentru ca riscurile asociate cu acestea afecteaza un numar mult mai mare de persoane decat pericolul pe care il presupune consumul de stupefiante"", subliniaza prof. Blakemore. Noua clasificare a drogurilor, propusa de membrii parlamentului britanic, plaseaza bauturile alcoolice pe locul cinci, iar tutunul pe locul noua in topul celor mai periculoase droguri, mai sus in clasament decat ecstasy si LSD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.