Scaderea dorintei sexuale la barbatii care au trecut de 40 de ani nu este intotdeauna legata de nivelul secretiei de testosteron, explica un recent studiu efectuat in Statele Unite. O echipa formata din cercetatori de la New England Researche I

Scaderea dorintei sexuale la barbatii care au trecut de 40 de ani nu este intotdeauna legata de nivelul secretiei de testosteron, explica un recent studiu efectuat in Statele Unite.

O echipa formata din cercetatori de la New England Researche Institute de Watertown din Massachusetts (SUA) sustine ca nu ar fi nici o diferenta semnificativa intre nivelul de testosteron inregistrat la barbatii activi din punct de vedere sexual comparativ cu semenii lor, care nu se pot lauda cu aceeasi performanta.
CHESTIONARE. Se stie ca dintotdeauna a fost corelata dorinta sexuala cu nivelul secretiei de testosteron. Totusi, aceasta relatie pare sa nu fi fost niciodata evaluata cu precizie. Thomas G. Travison si asociatii lui au dorit sa mearga mai departe si sa completeze informatiile. Astfel, ei au selectat 623 de barbati cu varste intre 40 si 70 de ani care au fost intrebati si investigati in trei reprize. Prima data, intre anii 1987-1989, a doua oara in 1998 si a treia oara in 2006. La fiecare set de intrebari si investigatii, cercetatorii au cerut subiectilor voluntari sa raspunda la un chestionar privind frecventa dorintei de a face sex, a gandurilor si a fantasmelor erotice. In paralel, barbatilor le-a fost masurat nivelul de testosteron. Rezultatele, publicate in Journal of Clinicial Endocrinology and Metabolism, aratau la inceputul studiului 19%, in a doua si a treia repriza a studiului 23% si, respectiv, 28% dorinta sexuala.
Totusi, pentru Thomas Travison, evolutia secretiei de testosteron si apetitul sexual se influenteaza in mod direct. Cand la un barbat testosteronul este in scadere o data cu inaintarea in varsta, in aceeasi masura scade si dorinta de sex. Dar iata ca studiile arata ca diferentele de secretie de testosteron intre cei cu libidou si cei fara libidou sunt nesemnificative. In concluzie, cercetatorii sustin ca, daca nu va excitati, chiar daca partenera a epuizat intregul arsenal pentru aceasta, este inutil sa recurgeti la tratamente hormonale. Deoarece s-ar putea ca rezultatele sa nu satisfaca.

VARIATII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.