Antrenorul Razvan Lucescu s-a temut de tenacitatea bosniacilor. Mai mult, Marius Constantin si-a lasat echipa in inferioritate numerica, lucru de care gazdele au profitat si au inscris exact cand nu se mai putea face nimic. Multe sicane au facut
Antrenorul Razvan Lucescu s-a temut de tenacitatea bosniacilor. Mai mult,
Marius Constantin si-a lasat echipa in inferioritate numerica, lucru de care gazdele au profitat si au inscris exact cand nu se mai putea face nimic.

Multe sicane au facut bosniacii inainte de primul joc din turul II preliminar al Cupei UEFA. Mai intai, au fost probleme cu vizele delegatiei giulestene, un lucru de neacceptat la acest nivel. Apoi, fanii rapidisti au ramas acasa, tot din acelasi motiv. Este pentru prima data cand suporteri ai unei echipe romanesti nu-si pot insoti favoritii la un meci in deplasare.
UZURA. Prima parte a meciului s-a desfasurat exact dupa tiparul intuit de antrenorul Razvan Lucescu. ""Este o echipa artagoasa, trebuie sa ne concentram foarte bine, pentru a nu avea emotii. Ne va fi greu, dar imi doresc un traseu cat mai lung in Cupa UEFA. Chiar sa depatim performanta de anul trecut, cand ne-am oprit in sferturi"", spunea tehnicianul rapidist. In plus, la Sarajevo a plouat doua zile, terenul fiind foarte greu, motiv pentru care ambele echipe au avut mari probleme la constructie. Giulestenii s-au lovit de aceeasi problema, anume ofensiva, Nae Constantin, Buga si Griffiths nevorbind inca aceeasi limba. In aceste conditii, a rezultat un joc de uzura, care a convenit mai mult gazdelor.
INCONSTIENTA. A avut dreptate tehnicianul rapidist: ""Daca nu ne vom face jocul nostru, cu siguranta vom plati"". De parca nu era deajuns jocul slab al giulestenilor, Marius Constantin a avut doua intrari inconstiente si si-a lasat echipa in inferioritate (a€™64). Din acest moment, bosniacii au presat careul nostru, insa Bucan si Duro au ratat deschiderea scorului in doua situatii. Rapid nu a mai reusit nimic, iar in prelungiri gazdele au dat lovitura, Obuca inscriind dupa o mare gafa a portarului Daniel Coman.
""Nu conteaza ce vom face la Sarajevo. Pentru noi, importanta este doar calificarea"", spunea inainte de joc capitanul Vasile Maftei, care in ultimele secunde a ratat egalarea, din doar 6 metri. Acum, dupa prima mansa, bosniacii sunt in avantaj, iar Rapid va trebui sa joace altceva, daca nu vor sa paraseasca prematur Europa.
Returul va avea loc la data de 24 august, la Bucuresti, pe stadionul din Cartierul Giulesti.
SARAJEVO: Alaim - Maksumici, Trifunovici, Muhamerovici, Mackici - Zukici, Ihtijarevici (a€™84 Hadzici), Repuh (a€™46 Bucan), Duro (a€™80 Hasancici), Saraba - Obuca.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, Sapunaru (a€™35 I. Rada) - Badoi, N. Grigore (a€™84 V. Negru), R. Stancu, Karamian - N. Constantin, Griffiths (a€™52 Zicu), Buga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.