Restructurarea guvernamentala a fost decisa ieri. Prima tinta: Cancelaria premierului. Pe locul doi, reducerea numarului secretarilor de stat de la 82 la 52. Reducerea numarului agentiilor din subordinea Executivului va incepe insa abia in septembrie

Restructurarea guvernamentala a fost decisa ieri. Prima tinta: Cancelaria premierului. Pe locul doi, reducerea numarului secretarilor de stat de la 82 la 52. Reducerea numarului agentiilor din subordinea Executivului va incepe insa abia in septembrie.

Consiliul de Coordonare al Coalitiei, intrunit ieri-dimineata la Palatul Victoria, a decis ca mult trambitata restructurare guvernamentala sa fie pusa in aplicare. Intr-o prima faza, Cancelaria premierului, structura infiintata de Adrian Nastase, va fi desfiintata, urmand ca anumite autoritati sa fie transfe-rate in coordonarea ministerelor sau a Parlamentului. In cadrul cancelariei premierului, pe langa cabinetul acestuia functioneaza alte 21 de structuri. ""Este foarte posibil ca aceasta Cancelarie sa se desfiinteze. Vor mai fi o serie de structuri care vor functiona in subordinea prim-ministrului, intr-un aparat suplu, simplu si eficient. Vreau ca exemplul personal sa serveasca tuturor colegilor de cabinet, pentru a trece peste considerente de ordin subiectiv si a continua restructurarea prin descentralizare"", a declarat Tariceanu pentru Mediafax. Pe de alta parte, societatile comerciale din subordinea ministerelor vor fi trecute in portofoliul AVAS, pentru a putea fi privatizate. ""Nu vad de ce societatile comerciale trebuie sa ramana in continuare la nivelul ministerelor, pentru ca ministerele trebuie sa elaboreze politici, nu sa fie structuri de gestiune economica"", a afirmat premierul.
UNIFICARE. Ulterior, seful Cancelariei, Aleodor Francu, a anuntat ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) si Cancelaria premierului vor fi reorganizate si unificate intr-o singura structura, fiind eliminate in acest fel o serie de suprapuneri de atributii si responsabilitati. Astfel, Cancelaria premierului va reduce la jumatate numarul posturilor de secretari de stat, de la sase la trei posturi. Secretarii de stat Marian Petrache (PNL), Ion-Mircea Plangu si Emanoil Negut (apolitic) isi vor pastra actualul statut, in timp ce Tudor Chiuariu (PNL), Cristian Carausu (apolitic) si Dan Petrescu (apolitic) isi vor pierde calitatea de secretar de stat, dar vor continua activitatea in cadrul departamentelor, cu alte functii. La nivelul SGG, numarul posturilor de secretari si subsecretari de stat va fi, de asemenea, redus de la sase la trei locuri.
SECRETARI DE STAT. De altfel, reprezentantii Coalitiei au decis ieri reducerea numarului secretarilor de stat din intregul aparat ministerial de la 82 la 52, precum si eliminarea celor patru posturi de subsecretari de stat. In urma acestei restructurari, PNL va ramane cu 19 posturi de secretari de stat, PD cu 14, UDMR cu sapte si PC cu sase.

PNL FACE JURAMINTE PD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.