Desi a jucat in multe filme de actiune si a fost casatorit de trei ori, Steven Seagal este un tip religios In cadrul unei ceremonii desfasurate acum cativa ani intr-o manastire budista din sudul Indiei, Steven a fost recunoscut drept ""reincarnare

Desi a jucat in multe filme de actiune si a fost casatorit de trei ori, Steven Seagal este un tip religios

In cadrul unei ceremonii desfasurate acum cativa ani intr-o manastire budista din sudul Indiei, Steven a fost recunoscut drept ""reincarnarea unui Lama"" ce a trait in Tibet cu secole in urma.
Acest ""Lama"" nu era unul obisnuit, ci un ""terton"" sau cautator de comori, mentionat in textele unui intelept budist in secolul al VIII-lea d.Hr. Manuscrisele descriau o invazie straina a Chinei cand ""pasari de metal zburau"" si ""caii alunecau pe roti"", ilustrand probabil viziunea vechiului ""Lama"" despre agresiunea impotriva tarii din anii a€™50. Potrivit legendelor, datorita cunostintelor de yoga, tertonii puteau patrunde in interiorul muntilor sau se scufundau in lacuri foarte adanci pentru a cauta obiecte sacre.

ADEPTI. Atractia lui Seagal fata de budismul tibetan este impartasita si de alti actori de la Hollywood, printre care Richard Gere si Harrison Ford. Putini au petrecut insa o perioada atat de lunga in Asia. In tinerete, incercarile actorului de a se perfectiona in domeniul artelor martiale l-au dus in Japonia, Seagal fiind primul ""nonasiatic"" ce si-a deschis o Academie de Arte Martiale. La inceputul anilor a€™80, Steven s-a mutat la Los Angeles, unde a fondat inca o scoala, ulterior fiind descoperit de agentul Michael Ovitz si devenind actor si regizor. Studiind, timp indelungat, Filozofia Zen si Filozofiile Budiste din Tibet, Seagal a invitat un respectat Lama, Penor Rinpoche, directorul scolii de budism tibetan din Nyingma, pentru a preda notiuni de tantra in SUA.
Potrivit asistentului lui Rinpoche, imediat dupa ce l-a cunoscut pe Steven, el l-a identificat drept o persoana speciala. Exista insa si controverse legate de episodul respectiv. Una dintre acestea a aparut cand Rinpon, incalcand traditia, a dat o declaratie potrivit careia actorul este un ""terton"". Seagal a evitat insa orice comentariu asupra noului sau rol spiritual.

UIMIRE. Tibetanii sunt multmumiti ca Hollywoodul si-a indreptat atentia spre problemele lor, doua filme despre evadarea lui Dalai Lama in exil fiind realizate recent. Dar cazul lui Seagal i-a tulburat pe multi dintre ei, cei care au vizitat California exprimandu-si groaza cand l-au vazut pe Seagal imbracat in intr-un kimono de Lama si blue-jeans.

NEWS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.